ANKARA HABERLERİ

Tatlı kabus olmasın

Dila DİNÇ
30.08.2009 - 20:22Son Güncelleme :

RAMAZAN ayında dikkat edilmeden tüketildiği takdirde kabusa dönüşen yiyeceklerin başında tatlılar geliyor. Tadı damaklarda kalan tatlılardan tamamen vazgeçmek gerekmediğini savunan Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, tatlı tüketimi ile ilgili faydalı bilgiler verdi:

YEREL HABERLER ANKARA

Dila DİNÇ

“İşin püf noktası, ana yemeğimizi yedikten bir buçuk saat hatta iki saat sonra yaparsak midemiz açısından problem yaratmasına engel olmuş oluruz. Biraz şerbetli tatlılara geldiğimizde, onda biraz daha kontrollü olalım. Şerbetli tatlılarımız da mutlaka soframızda bulunacak, vazgeçilmez olarak. Şerbetli tatlıları şeker hastalığı olan, kollestrol problemi olan ve kilo problemi olan kişiler biraz daha nadir bulundurmayı tercih etsinler.Hafta da bir defa kendilerine bir ödüllendirme yapabilirler. Ödül demekten de pek hoşlamıyorum, dolayısıyla daha az yer verelim diyorum. Şerbetli tatlı yerine daha sütlü tatlılar tercih edilmeli. Yaz ayında, Ramazan için en güzel tatlı hatta bana sorarsanız dondurma derim. Dondurma, hem sütlü hem de kalori açısından da diğer tatlılardan düşük kalorili. Hatta şöyle bir kural koyabiliriz kendimize, çorba ya da kahvaltı tabağıyla açılan iftar sonrası ana yemeğe kadar yarım saat, ana yemek ile tatlı arası en az bir saat ara verelim.”

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Tatlı kabus olmasın haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

19 Aralık 2017, Salı
  • İmsak
    06:12
  • Guneş
    07:59
  • Öğle
    12:57
  • İkindi
    15:19
  • Akşam
    17:34
  • Yatsı
    19:09
Sayfa Başı