Tatlı aşk

Güncelleme Tarihi:

Tatlı aşk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 00:00

“Yok Böyle Dans” yarışmasında danstaki hünerlerini sergileyen Eda Taşpınar, 26 Ocak’ta düzenlenecek “Doritos Aşk Acıdır&Aşk Tatlıdır” partisinde de mutfaktaki marifetlerini gösterecek. Parti için ‘aşk sosu’ hazırlayan Taşpınar’dan ‘aşkın tarifini’ aldık.

Haberin Devamı

GEÇEN HAFTALARDAKİ' YOK BÖYLE DANS'TAN FOTOĞRAFLAR 

Tasarımcı kimliğiniz var, “Yok Böyle Dans” yarışmasında dansta ne kadar yetenekli olduğunuzu gördük, bir taraftan sörf yapıyorsunuz, şimdi de Doritos için mutfağa girip cips sosu hazırladınız. Yemek konusunda da iddialı mısınız?

- Benim bir şeyi iyi yapabilmem için o şeyi gerçekten sevmem lazım. Açıkçası yemek yemeye bayılıyorum, ancak pişirmek konusunda çok becerikli olduğumu söyleyemem. Bir şeyler hazırlamak zorundaysam, genellikle pratik ve yaratıcı yemekleri tercih ediyorum.

Sevgiliniz Bora Kozanoğlu en çok hangi yemeğinizi beğenir?       

- Salatalar ve sandviçler konusunda başarılıyım. Sanırım Bora da en çok bunları seviyor. Bir de çok güzel kahvaltı hazırlarım.

Sanki hiç mutfağa girmezmiş gibi bir imajınız var... 

- Çok göz önünde ve ağırlıklı olarak sosyal hayatın içerisinde olmamdan kaynaklanıyor bu sanırım. Ama mutfağa girmeyi severim. Yemek pişirmenin ve orada vakit geçirmenin negatif enerjiyi aldığına inanıyorum.

Yemek yaparkenki halinizi merak ettim doğrusu...

- Yemek yaparken genelde rahat kıyafetleri tercih ederim. Ama şıklığımdan ödün verdiğimi söyleyemem!

Haberin Devamı

ROBOT DEĞİLİM KİLO ALIYORUM

26 Ocak’ta düzenlenecek “Aşk Acıdır&Aşk Tatlıdır” partisi için ‘aşk’ sosu hazırladığınızdan sormak istiyorum; sizce aşkın tarifi nasıldır?
- Kesinlikle tatlı! Midede kelebekler, bir kâse dolusu şehvet, tatlı dil ve yetenek, dünya yakışıklısı bir adamla birleşti mi ve 21 gram iyi bir ruhla da harmanlandı mı, ortaya ‘tatlı aşk’ çıkıyor.

Peki sosunuzun tarifini alabilir miyiz?

- Tarifi basit ama çok lezzetli. Üç yemek kaşığı labne, bir diş sarmısak, bir tatlı kaşığı mayonez, tuz ve baharat gerekiyor bu sos için. Sarmısağı ezdikten sonra labne, mayonez, tuz ve damak tadınıza göre baharatlarla karıştırıyorsunuz, cipsin yanında servis ediyorsunuz.

Oldukça fit görünüyorsunuz, günlük hayatınızda cipsle aranız nasıl?

- Çok teşekkür ederim. Böyle kalabilmek tabii ki birçok konuda iradeli olmaktan geçiyor. Cips benim çok sevdiğim bir kaçamak. Elbette yiyorum ancak çoğu zaman haftada bir, ödül olarak... Lezzetli bir cipse kim karşı koyabilir ki? Neticesinde neyi fazla yerseniz kilo alırsınız. Bunlar keyif veren ürünler ve ben de günlük yaşantımda keyifli bir şeyler yemek istediğimde bu tür atıştırmalıklar tüketiyorum. Hareketli bir yaşantınız olduğu ve kararında yediğiniz sürece bu tür ürünlerin zararı olacağını düşünmüyorum.

Düzenli olarak spor yapıyor musunuz?

- Canım çıkıyor spor yapmaktan! Robot değilim, ben de kilo alıyorum. Ama günde iki saat spor hocamla çalışıyorum. Spor yapmayı seviyorum, çünkü kendime iyi bakmam gerek. Yaş oldu 30!

Haberin Devamı

AZRA FISTIK GİBİ DANS EDİYOR

“Yok Böyle Dans”la gördük ki dansta da oldukça başarılıymışsınız...


- İdare ediyorum... Aslında canlı yayına çıktığımda, heyecandan dansımın yüzde 30’u gidiyor! Provalarda yaptığımın yüzde 100’ünü canlı yayında hiç yapamadım. Ama zaten yarışmaya katılma sebebim birinci olmak değildi, bunun bir hayır işi olmasıydı. Kupa da fena değil ama bana kalacağını düşünmüyorum.

Kupayı alan Azra Akın mı olur sizce?

- Alsın tabii. Kız fıstık gibi dans ediyor.

Burcu Esmersoy’un elenmesine ne diyorsunuz?

- Haksızlık oldu bence. Çeşitli nedenlerle gitti Burcu. Ama hepimiz gideceğiz. Bir kişi kupanın sahibi olacak ve o kişinin ben olduğumu düşünmüyorum. Bir Azra’yı görüyorum, bir de kendimi. Ben asla onun gibi dans edemem.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BİR BUTİK AÇACAĞIM

Hem stil danışmanlığı yapıyor hem de tasarımlar hazırlıyorsunuz. Ama bu yönünüz biraz arka planda kalıyor sanki...


- Stil danışmanlığını uzun zamandır yapıyorum ama bunu her yerde söylemiyorum. Tasarımlarıma da devam ediyorum. Şimdi küçük bir butik açmayı hedefliyorum. Yurtdışından bile tasarımlarımı soranlar oldu. Özellikle Mikonos ve Cannes’da çok beğenildi giydiklerim. Oradaki dükkanlar da istedi. Ben de sonunda üretim yapmaya karar verdim.

Atölyeniz var mı?

- Evet, küçük bir atölyem var. Beş sene Central Saint Martins’te, bir sene de London College of Fashion’da okudum ama dikiş dikmeyi sevmiyorum. Kesmeyi de biliyorum, fakat ekibimle yapıyorum.

Bunca eğitime rağmen yaşadığınız ilişkilerle tanıdık biz sizi...

- Ben biraz yırtındım kendimi anlatmak için ama insanlar ilgilendikleri şeyi duyarlar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!