Tatilde sanatla tanışsın

Güncelleme Tarihi:

Tatilde sanatla tanışsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 11:49

Yarıyıl tatili boyunca İstanbul Modern’de çocuklar için farklı disiplinleri içeren çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İşte 7-12 yaş grubu için hazırlanan sanat atölyeleri...

Haberin Devamı

İstanbul Modern'de her gün farklı bir etkinliğin düzenlendiği 7-12 yaş grubu için Yarı Yıl Sanat Atölyeleri’nde çocuklar resim, heykel, yerleştirme, tasarım, mimari gibi disiplinleri içeren uygulamalar yapıyor.

Tatilde sanatla tanışsın

Çocuklara, sabah ve öğleden sonraları için iki program seçeneği sunuluyor. Haftanın her günü, farklı bir program uygulanıyor. Çocuklar iki saat süren programlarda sanat eserlerini inceliyor ve atölye uygulaması gerçekleştiriyor. Müzenin kapalı olduğu pazartesi günleri hariç hafta içi uygulanan programlarda sergi turu yer alıyor. Pazartesi programları ise odaklanılan konularla ilişkili filmlerin kısa gösterimlerini içeriyor.

Haberin Devamı

Tatilde sanatla tanışsın

Hafta içi her gün saat 10.00-12.00 arasında düzenlenen sabah atölyelerinde, pazartesi günleri “Büyülü Gezegenler”, salı günleri “Örgü Mekanlar”, çarşamba günleri “Çağrışım Albümü”, perşembe günleri “Gizemli Gölgeler” ve cuma günleri “Takı Tasarımı” başlıklı programlar düzenleniyor. Çocuklar bu atölye çalışmalarında evrenin derinliklerindeki cisimlerden yola çıkarak maketler hazırlıyor, onlara ayrılan bir mekanda yerleştirmeler yapıyor, duyular arası aktarımlarla albüm kapakları tasarlıyor, nesnelerin gölgelerinden yola çıkarak resimler çiziyor ve takılar üretiyor.

Tatilde sanatla tanışsın

Hafta içi her gün saat 13.00-15.00 arasında düzenlenen öğleden sonra atölyelerinde pazartesi günleri “Kostüm Tasarımı”, salı günleri “Renkli Motifler”, çarşamba günleri “Hayalimdeki Müze”, perşembe günleri “Şapka Tasarım Atölyesi”, cuma günleri “Köpük Kent” başlıklı programlar düzenleniyor. Çocuklar bu atölye çalışmalarında kostümler hazırlıyor, motifler üretiyor, müzeler tasarlıyor, şapka formları geliştiriyor ve kent maketleri hazırlıyor.

Haberin Devamı

Tatilde sanatla tanışsın

Programlar hakkında ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: 0212 334 73 52
Online kayıt için http://www.istanbulmodern.org/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!