GeriSeyahat Tatilde nereye gidelim ?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatilde nereye gidelim ?

Tatilde nereye gidelim ?

Irmakta yat turu yapın, tapınakta günbatımını seyredin

Side-Manavgat

SİDE denince bir çırpıda söylenen 4 güzellik vardır. Deniz, kum, tarih ve günbatımı manzarası. Kış mevsimde bu güzellikleri bir arada yaşamanız belki mümkün olmaz, ancak şansınız yaver gider de bulutlar muziplik yapmazsa bir günbatımı keyfi yaşayabilirsiniz. Manavgat çevresi ise görülmeye değer güzelliklerle dolu. Hava yağmurlu değilse Manavgat Irmağı'nda bir tekne turu yapabilirsiniz. Ya da aracınız iyi performansa sahipse Köprülü Kanyon'a ulaşıp, güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Muhteşem tablo

Side, binlerce yıl öncesinden günümüze uzanan bir tatil beldesi. Her yaz dünyanın dört bir yanından gelen binlerce turist burada deniz keyfi çıkarıyor. Ancak Side'nin kışı da yazı aratmıyor. Ilıman bir iklime sahip Side'de yağmuruda sorun etmezseniz güzel bir tatil yapabilirsiniz. Manavgat yol ayrımından Side'ye saptığınız andan itibaren size antik kalıntılar eşlik eder. Su kemerleri, anıt mezarlar ve daha pek çok yapının arasında geçen yolculukla kent merkezine ulaşırsınız. Henüz restorasyon çalışması sürmekte olan Side Antik Tiyatrosu, kentin halen daha en yüksek yapısı. Buradan tüm Side'yi seyredebilirsiniz. Ancak, Apollon Tapınağı'nda gün batımını seyretmenin zevkini başka hiçbir yerde bulamazsınız. Güneş, tapınağın dev sütunları arasında yavaş yavaş inmeye başladığı anda, gökyüzüde, usta bir ressamın fırçasından çıkan renk cümbüşü gibi muhteşem tabloya dönüşür. Bu zevki daha önce tatmış olanlar ve genç aşıklar eli boş gitmezler tapınağa. Bir şişe şarap ve güzel parçaların dinlenebileceği wolkman bu zevkin en önemli aksesuarları. Bir sütun başlığının üstüne tüneyip, Vivaldi tınıları ve bir yudum badeyle gün batımını seyretme keyfini yaşayabilirsiniz. Tabii ki, yağmur ve bulutlar muziplik yapıp sizi bu manzaradan mahrum bırakmazsa. Şayet yağmur izin vermiyorsa, kent merkezinde, antik çağ ve yörenin otantik malzemeleriyle bezenmiş Paşaköy'e gidip kendinize güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon Milli Parkı, yaz aylarında rafting tutkunlarının istilasına uğrayan bir cennet. Adını, üzerindeki Roma dönemine ait bir köprüden alan Köprüçay ve çevresi milli park statüsünde koruma altında. Henüz daha bilim dünyasının keşfetmediği bitkilerin yanı sıra, dünyada sadece bu bölgede yetişen endemikleri burada görebilirsiniz. Köprülü Kanyon'a Manavgat-Antalya yolu üzerinden Taşağıl yoluna saparak ulaşabilirsiniz. Belirli bir süre asfaltta gittikten sonra Beşkonak Köyü'ne ve oradan da stabilize yolla kanyona ulaşabilirsiniz. Giderken yanınıza piknik malzemeleri almayı unutmayın. Burada, çam ağaçlarının dibinden fışkıran pınarların yanı başında keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca Irmak kenarında restoranlar da var. Buralarda mönü genelde alabalık ve mevsim salatasından oluşuyor. Köprülü Kanyon'dan Selge Antik Kenti'ne de gidebilirsiniz. Köprüçay Kanyonu'ndan geçişi sağlayan tarihi Roma Köprüsü'nden geçip, yolu takip ederseniz ismini antik kentten alan Zerk köyüne ulaşabilirsiniz. Yol boyunca göreceğiniz bu yöreye has doğal oluşumlar ve ilk kez tanışacağınız bitkiler, tatil günlüğünüzün en güzel sayfalarını oluşturabilir.

Manavgat ırmağı

Adı ‘‘Barış suyu’’ olarakta geçen Manavgat Irmağı özellike yaz aylarında tekne turlarıyla geziliyor. Tatilde havanın iyi olduğu bir günde siz de Barış Suyu'nda bir gezinti yapabilirsiniz. Şayet tekne gezintisi cazip değilse, ünlü Manavgat Şelalesi'ne gidip, buradaki piknik alanlarında ya da Irmak kenarındaki bir lokantada keyif yaparak güzellikleri seyredebilirsiniz. Keşif tutkunuz varsa, 30 km uzaklıktaki Etenna Antik Kenti'ne gidip, buradaki kültürel değerleri görebilirsiniz.

YARIN: ALANYA VE GAZİPAŞA

False