GeriSeyahat Tatilde nereye gidelim ?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatilde nereye gidelim ?

Tatilde nereye gidelim ?

Üç muhteşem güzellik

Phaselis, Olympos, Adrasan

Tekirova'yı geçer geçmez karşınıza muhteşem bir manzara çıkar. Yemyeşil çam ağaçlarıyla Akdeniz'in iç içe girdiği bu tabloya saklanan Phaselis, antik çağın en önemli liman kentlerinden biridir.

Phaselis'den sonra, tanrılar şehri muhteşem Olympos gelir. Homeros'un İlyada'sındaki Bellerophontes efsanesini bilenler, Chemaire'nin kutsal ateşini ziyaret etmeden gitmezler.

Adrasan ise Antalya Körfezi'nin batıdaki en son koyu, doğal limanı. Antik çağda korsanlar barınırdı bu limanda. Günümüzde ise deniz ve doğa tutkunları demir atıyor bu limana.

YARIN: KUMLUCA- FİNİKE-KALE

Phaselis

ANTALYA-Kumluca Karayolu'ndan antik kenti gösteren tabela yönünde 2 km. gittikten sonra ulaşılan Phaselis, yaz- kış sürekli yerli ve yabancı turist akınına uğrayan bir ören yeri. Antik çağ izleri halen daha ayakta olan Phaselis'in iki limanını oluşturan koylar, günümüzün en güzel plajları arasında yer alıyor. Antik çağda, Termessos'ta üretilen zeytin ve gül yağlarının kanallarla buraya akıtılıp, gemilere yüklendiği Phaselis önemli bir ticaret merkezi idi. Antik kentin girişinde tapınak kalıntıları arasından sahile ulaşıldığında karşınıza ilk çıkan liman ve kıyıdaki anıt mezar olur. Uzaktan, çam ağaçlarının arasına saklanan Bizans dönemine ait bir kilise kalıntısı gözükür. Sahile uzanan asırlık çam ağaçlarının dalları denize kavuşmanın keyfini sürdürürken muhteşem bir manzara oluşturur. Dev surların önünde aracınızı parkettikten sonra, Sütunlu Cadde'de yürüyerek, Roma hamamları ve cimnazyumu ziyaret ettikten sonra antik tiyatroya ulaşabilirsiniz. Sütunlu Cadde sizi, altın renkli kumsalı ve sığ sularıyla muhteşem bir plaj olan büyük limana ulaştırır. Burada, çam ağaçlarının altında oturup, güzel bir piknik de yapabilirsiniz.

Adrasan (Çavuşköy)

Antik çağın Likya topraklarında süren gezinizde Olympos'dan sonra tanışacağınız diğer bir güzellik Adrasan(Çavuşköy) olmalı. Antalya Körfezi'nin batıdaki son doğal limanı olan Adrasan Koyu, yaz aylarında mavi yolculuğa çıkanların önemli bir uğrak yeri. Kış aylarında bile rüzgarın uğramadığı bu koyun sahili gezginlerin uğrak yeri. Otel, motel ve pansiyonların yaz kış açık olduğu Adrasan'da birkaç gün konaklamayı düşünenler, yanlarına olta takımlarını almayı unutmasınlar. balık cenneti olan Adrasan'da, kıyıda olta sallayıp, şansınızı deneyebileceğiniz gibi, kiralık teknelerle denize açılabilirsiniz.

Denizcilerin kenti Olympos'ta, antik kenti gezip sahile ulaştığınızda görkemli bir anıt mezarla karşılaşırsınız. Bu antik çağın ünlü denizcilerinden Kaptan Eudemos'un mezarıdır.

False