Tatilde aşk başkadır

Güncelleme Tarihi:

Tatilde aşk başkadır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 00:00

Bir günlüğüne de olsa bir tatil kaçamağına ne dersiniz? Hiç değilse bu özel günde, en sevdiğinizi yanınıza alarak, şehrin stresinden kaçmak ne güzel olurdu değil mi? Üstelik, çok uzağa gitmenize de gerek yok. Çünkü Ankara’dan birkaç saat uzaklıkta öyle güzel cennet köşeleri var ki Biz de sizin için onları araştırdık. Şimdi sadece gideceğiniz yere karar verin ve onun elinden tutup götürün.

KARTALKAYA: Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya kayak ve snowboard merkezi , Bolu ’da Köroğlu Dağları üzerinde yer alıyor. Alp disiplini kayak ve Tur kayağı için uygun koşullara sahip olan Kartalkaya’nın kayılabilen alanı 1850-2200 metre yükseklik kuşağı üzerinde yer al ıyor. Türkiye’de kayak denince ilk akla gelen yerlerden olan Kartalkaya’nın etrafı da tamamen çam ormanlarıyla kaplıdır. Aralık ayı başından Mart sonuna kadar kayak yapılabilen bölgede, kar kalınlığı üç metreye kadar çıkabilmektedir.

Kartalkaya’daki lüks konaklama tesislerinde fiyatlar hafta içi, hafta sonu ve özel tatil günlerinde değişiyor. Tek kişilik oda fiyatları 120 YTL’den başlayıp 270 YTL’ye kadar çıkıyor.

Grand Kartal Otel

Tel: (0374) 234 50 50

Kartal Otel

Tel: (0374 ) 234 50 05

KIZILCAHAMAM: Ankara’nın en çok tercih edilen yakın tatil yerlerinden olan Kızılcahamam termal tesisleriyle ünlüdür. Ankara’ya 70 km uzaklıktaki bu ilçe, sıcak su kaynaklarının yanısıra eşsiz bir güzelliği gözler önüne seren doğal yapısıyla ilgi çekmektedir. Her tarafı kaplayan çam ormanları, gölleri, hamamları ve bunların yanısıra tarihi eserleriyle de hem doğa turizmi hem de kültür turizmi açısından önem taşımaktadır.

Patalya Thermal Resort: Soğuksu Milli Parkı’nın eşsiz güzelliği içinde ideal bir tatil beldesi olan Patalya Thermal Resort çevre bilinci ile inşaa edilip işletilen modern bir tesis tir. Patalya’da iki kişilik bir gece yarım pansiyon konaklama fiyatı 250 YTL’dir. Tel: 736 02 00

Uludağ ve Kartalkaya’ya Akdenizli rakip

ULUDAĞ ve Kartalkaya’ya Akdenizli rakip olan Isparta’nın Davras ilçesi keşfedilmeyi bekleyen bir cennet görünümünde. Çok sayıda göl, milli park ve tabiat koruma alanına ev sahipliği yapan Isparta, Davras’la sağlık ve kış turizminde de hatırı sayılır illerden biri olmaya aday. Kış sporlarının yanı sıra çok yakınındaki Eğirdir Gölü’yle doğa turizmine de olanak sağlayan Davras, Ankara’ya 426 km.’lik uzaklığıyla tatili için güzel bir seçenek.

SİRENE DAVRAS

MOUNTAIN RESORT

Davras’ta geçen yıl hizmete giren Sirene Davras, dağın ortasında birbirinden ilginç spor olanaklarıyla dikkat çekiyor. Pist ve dağ manzaralı toplam 123 odaya sahip olan lüks otelde, her türlü 5 yıldızı konfor ve hizmet var. SPA ve Wellness merkeziyle sağlık ve güzellik arayanlara hizmet verilebildiği gibi maceraperestler için de birbirinden ilginç olanaklar var.

Tesiste Sevgililer Günü için özel Sevgililer Günü yemeği ve gecesi var. Otel, bu özel günde sevgililere VİP oda veriyor. Ayrıca özel ikramlar, ücretsiz kayak sursu ve sosyal aktiviteler de sunuluyor. Kişi başı fiyat 99 YTL:

Adres: Kulovası Mevkii Çoban İsa Köyü Büyükhacılar Isparta Tel: 0 246 267 20 02

Tarihi konaklarda eşsiz lezzetler

Son yıllarda Ankara’nın turizm açısından adını en çok duyuran ilçesi Beypazarı, Başkent’e karayoluyla bir saatlik mesafededir. Mimari açıdan zengin bir görünüm sergileyen ilçede tarihi yapılarda konaklamak mümkündür. Beypazarı, konaklarının yanısıra zengin mutfak kültürüyle de turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Havucu, 80 katlı baklavası, etli yaprak sarması ve Beypazarı Kurusu gibi eşsiz lezzetleri ilçede hizmet veren otantik restoranlarda tatmak mümkündür.

Hacı Bostan Konağı Oda kahvaltı 2 kişi 60 YTL Tel: 763 08 37

Mevaların Konağı Oda kahvaltı 2 kişi 50-60 YTL Tel: 762 36 98

İpek Yolu Konağı Oda+açık büfe kahvaltı 2 kişi 80 YTL Tel: 762 27 22

Doğayla başbaşa

Abant deyince akla ilk gelen Abant Gölü, etrafı çam ağaçları ile kaplı bir doğa harikası dır. Abant Gölü hiçbir akarsu ile beslenmediği ve tamamen kaynak suları ile oluşması ile tanınır . Ankara’nın karmaşasından kaçmak, tertemiz havasını solumak, sakin ve dinlendirici bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Abant , kuş sesleri içinde muhteşem bir göl manzarası ve çam ağ açları arasında kalmış bir doğa cennetidir.

Büyük Abant Oteli Yarım pansiyon 2 kişi 210 YTL Tel: 0374 224 50 33

Koru Otel 2 kişi oda kahvaltı 155 YTL Tel: 0374 225 22 90

Şifalı sularıyla ünlü termal kent Afyon

BİRÇOK
hastalığa çare bulan termaller, yılın 4 mevsimi neredeyse tam kapasite ile çalışıyor. Termal turizmin kalbinin attığı kent olarak bilinen Afyon’da 2’si 5 yıldızlı, 2’si 4 yıldızlı olmak üzere 4 lüks otelin yanı sıra, çoğunu belediyelerin işlettiği; Gazlıgöl, Sandıklı Hüdai Heybeli kaplıcaları, özel idare ve özel teşebbüslere ait çok sayıda termal tesis ile kaplıca bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!