Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 16:28

Dönüş yoluna çıkan tatilciler, TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde araç kuyrukları oluşturdu. İstanbul içinde ise trafik henüz çok sakin. 1400 görevliyle teyakkuza geçen İstanbul Emniyeti, özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin gece saat 02.00- 03.00 gibi yoğun olacağının beklendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde vatandaşların dönüşe geçmesiyle İstanbul Emniyeti Müdürlüğü çalışmalarına başladı. Akşam saatlerinde yoğunlaşması beklenen trafiğin kontrollü ilerlemesini sağlamak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri Çamlıca TEM otoyolu gişelerinde denetimlere başladı.

Yola çıkan tatilciler, TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde yoğunluğa neden oldu.

İSTANBUL'DA DÖNÜŞ TRAFİĞİNDE YOĞUNLUK YAŞANMIYOR

Bayramın son gününde TEM Otoyolu Çamlıca gişelerinde, Mahmutbey gişelerinde, Boğaziçi Köprüsü'nde trafik yoğunluğu yaşanmıyor. TEM Otoyolu Bahçeşehir mevkiinde Ankara istikametinde ise trafikte hafif bir yoğunluk yaşandığı görülüyor. Bayram öncesinde İstanbul'dan ayrılanlar nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşmuştu. Bayramın son gününde ise Çamlıca gişelerinde, Mahmutbey gişelerinde ve Boğaziçi Köprüsü'nde henüz trafik yoğunluğu olmadığı görülüyor.

Haberin Devamı

YOL DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

(Son güncelleme: 23.20)

EMNİYET TEYAKKUZDA

Geçtiğimiz yıl yaşanan benzeri görüntülerin oluşmaması için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bin 400 kişilik bir kolluk kuvvetiyle sahada görev yapacak. Konuya ilişkin bilgiler veren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, bayram dönüşü trafikte istenmeyen durumların yaşanmaması için aldıkları önlemler hakkında açıklama yaptı. Çamlıca gişelerinde incelemelerde bulunan Metin Alper, bayram boyunca İstanbul’da 109 kazanın meydana geldiğini belirterek, “Bayram dönüşüyle ilgili trafik ekiplerimiz iş başında. Arife gününden beri çalışıyoruz. Bayramın 3’üncü gününe kadar İstanbul genelinde toplam 109 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 207 vatandaşımız yaralandı, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetti” dedi.

Haberin Devamı

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Gişelerde yoğun trafik oluşmasını engellemek adına önlemler aldıklarını kaydeden Alper, “Bu akşam dönüşlerin yoğun olacağını bildiğimiz için Çamlıca gişelerde, hem Mahmutbey gişelerde havadan destekli olarak uygulamamıza devam ediyoruz. Yaklaşık bin 400 polisimiz iş başında olacak. Esenler Otogarı’nda da önlemimizi artırdık. Geçen yıl 4 kilometreye yakın kuyruk oluşmuştu. Bu bayram bunların yaşanmaması için ekiplerimiz otogarda kamp kurmuş durumda” diye konuştu.

MAHMUTBEY GİŞELER...

Alper, gece saatlerinde trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, “Özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin gece saat 02.00- 03.00 gibi yoğun olacağını düşünüyoruz. Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 10 gündür seri uygulamamız devam ediyor. Toplam bin 125 adet ceza uygulandı araçlara. 18 sürücümüzü mahkemeye sevk ettik, akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığının tespiti için. 51 sürücünün belgesine el koyuldu. 18.00 itibariyle helikopterimiz havada olacak. Özellikle göremediğimiz kısımlardaki trafiği bize anlık bir şekilde bildirecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı



LAPSEKİ VE ÇARDAK İSKELERİNDE ARAÇ KUYRUĞU

Haberin Devamı

Tatilcilerin dönüş güzergahında bulunan Çanakkale Boğazı’ndaki Lapseki ve Çardak iskelelerinde 5 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Avrupa yakasına geçmek için Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu feribot hattının kullanmak isteyen tatilciler, sıcakta kuyrukta beklemekten bunalırken, zaman zaman küçük tartışmalar yaşandı. Yöredeki tarlalarda yetişen domates ve şeftalileri taşıyan kamyonlara feribotlarda geçiş önceliği olması nedeniyle araç kuyruklarının uzadığı belirtildi. Yaklaşık 100 civarında meyve kamyonunun feribotlarla boğaz geçişi yapması beklenirken GESTAŞ’a ait 4 feribotun tarifesiz olarak Lapseki-Gelibolu hattında Çardak-Gelibolu arasında 6 mini feribot 15 dakikada bir hizmet veriyor. GESTAŞ yetkilileri, yoğunluğun gece yarasına kadar sürebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

İLK BULDUKLARI DİNLENME TESİSİNDE MOLA VERDİLER

Bayram tatillerini İstanbul dışında geçirenler TEM Otoyolu İzmit geçişi Gültepe Rampası’nda trafiğin üç şeritten iki şeride düşmesi nedeniyle dönüş yolculuğu çileye dönüştü. Burada yoğunluk nedeniyle meydana gelen maddi hasarlı kazalar ve araçların su kaynatması nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Gültepe Rampası aşıldıktan sonra, uzun süre mola veremeyen sürücülerin büyük bir bölümü ilk buldukları dinlenme tesisi ve akaryakıt istasyonuna girerek su, gıda ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Buralardaki tuvaletlerde de uzun kuyruklar oluştu.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun İstanbul istikameti İzmit ve Dilovası mevkilerinde ulaşım zaman zaman aksadı.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

'ARABAM RAMPADA HARARET YAPTI'

Bayram tatilini ailece Ankara’da geçirdiklerini söyleyen Murat Özyılmaz, "Tatil dönüşümüz çileye dönüştü. İzmit’e kadar zaman zaman sıkışan trafikte geldik. Fakat İzmit’teki rampada dur kalk yapa yapa arabam hararet yaptı. Mecburan ilk dinlenme istasyonunda mola verdim. Burada bir iki saat dinlendikten sonra yolumuza devam edeceğiz. İstanbul’da saat kaçta oluruz bilemiyorum" dedi.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

TEM otoyolu Gültepe mevkisinde durma noktasına gelen araç trafiği, Yenidoğan viyadüğünden sonra azaldı.

'HAVANIN DA SICAK OLMASI NEDENİYLE ZORLANDIK'

Trafiğin ağır gitmesi ve havanın da sıcak olması nedeniyle yolda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Bedriye Aktaş, "Adapazarı’ndaki arkabalarımızda bayram tatilimizi geçirdik. İzmit’e kadar çok rahat geldik. Fakat Gültepe Rampasında trafik durmaya başladı. Havanın da sıcak olması nedeniyle bunalınca dinlenme istasyonunda bir süre mola vermeye karar verdik. Trafik biraz daha hafifleyince yolumuza devam edeceğiz."

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı
OTOGAR VE LİMANLARDA YOĞUNLUK ARTTI

D-100'de Bayramoğlu-Tuzla kavşak yönünde zincirleme trafik kazası nedeniyle, bir şerit trafiğe kapatıldı. Trafik yoğunluğu bu bölgede de artıyor.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı


Trafikteki yoğunluğu fırsat bilen seyyar satıcılar, tatilcilere su ve dondurma satışı yaptı.

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı
TEM'i kapatan kaza

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!