Tatilcilere tasarruf çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Tatilcilere tasarruf çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 17:07

Tatilcilere tasarruf çağrısı

Haberin Devamı

Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, (DHA) - TÜKETİCİYİ Koruma Derneği (TÜKODER) Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, tatile gideceklere, "Kemerlerimizi sıkmamız gerekiyor" diyerek tasarruf çağrısı yaptı.

TÜKODER Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı, tatilcilere uyarılarda bulundu. Sema Onar Yaktı, “Tatilden önce aslında ülkemizde zam konusu direkt olarak tüketiciyi vurmaktadır. Zamlar, hayatımızı her şeyi ile etkiliyor. Bunu çok önemsiyorum. Soğana yüzde 63 zam geldi, emekliye ise yüzde 9. Bu durum tatil bölgelerini de etkiliyor. Esnafa veya turizimciye diyecek bir şey yok. Ekonomik kriz olduğu ortadadır, bu durum düzelene kadar yaşanan pahayı sineye çekmeliyiz” diye konuştu.

‘GEREKSİZ ALIŞVERİŞTEN KAÇININ’

Tatilde olanlara ve tatile gideceklere seslenen Sema Onar Yaktı, “Daha tasarruflu olunmalı. Tatil yapmak hepimizin en doğal hakkıdır ancak harcama konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Tatilde olanlar ve tatile gidecekler, yapacakları alışverişlere dikkat etmeli. Alışverişi, sırf alışveriş yapmak için yapmamalılar. Gerekli şeyleri, yeteri kadar almalılar. Gereksiz alışverişten kaçınmalılar. Ayrıca ellerinde olanları da iyi değerlendirmeliler. Kısacası, kemerlerimizi sıkmamız lazım. Az parayla çok geçinmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!