"Tatil yörelerindeki sağlıkçı eksikliği giderilsin"

Güncelleme Tarihi:

Tatil yörelerindeki sağlıkçı eksikliği giderilsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 10:36

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ile yarın sağlıkçıların sorunlarını görüşecek. Sendika, tatil yörelerinde bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarındaki personel eksikliğinin turizm sezonundaki nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak giderilmesini isteyecek.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika olan Türk Sağlık-Sen, çalışanların sorunlarının görüşüleceği Kurum İdari Kurul Toplantısı öncesi Sağlık Bakanlığı’ndan neleri talep edeceğini belirledi.

Türk Sağlık-Sen, tatil yöreleri görevlendirmelerine ilişkin taleplerde bulunacak. Sendika Kurum idari Kurul Toplantısında, tatil yörelerinde bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarındaki personel eksikliğinin turizm sezonundaki nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak giderilmesini isteyecek.

“SPOR MÜSABAKALARINDA GÖREVLİ PERSONELE ÖDENEN ÜCRETLER ARTTIRILSIN”

Sendika Yataklı tedavi kurumları dışındaki sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tabip dışı sağlık personelinin (sözleşmeli personel dahil) hac organizasyonunda görevlendirilebilmelerine ilişkin düzenleme yapılması ve spor müsabakalarında görevli personele ödenen ücretlerin de artırılmasını talep edecek.

Sendika öte yandan, çalışanlar adına yapılacak toplantıda döner sermaye ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasını ve yıllık izin, şua izni ve hastalık raporu sürelerinde personelden döner sermaye kesintisi yapılmamasını isteyecek. 4/C’li çalışanlara, Vekil ebe ve hemşirelere döner sermaye ödenmesini gündeme getirecek olan sendika, sağlık ocakları ve toplum sağlığı merkezlerinde görevli personelin döner sermaye ödemelerin artırılması istediğini de dile getirilecek.

112 ACİL SERVİS DIŞINDAKİ AMBULANSLARA KASKO TALEBİ

Sözleşmeli personele kadro verilmesi ve hizmetli personelin memur kadrosuna geçirilmesi ile ilgili talebin de görüşüleceği toplantıda, 112 acil servis dışında görevli ambulanslara kasko yapılması istenecek. Ayrıca, 112 Acil sağlık hizmeti çalışanlarının maruz kaldığı, Sağlık ocaklarında ve hastanelerde yaşanan şiddetinin önüne geçilmesi için güvenlik sorununa çözüm isteği de toplantıda ele alınacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!