Tatil sonrası aldığınız kiloları nasıl verebilirsiniz?

Güncelleme Tarihi:

Tatil sonrası aldığınız kiloları nasıl verebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 16:20

Tatil için sene boyunca verilen emek tatilde kısa süre içinde alınan kilolarla mahvolur. Ancak etkili yöntemlerle bu kilolardan kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

Tatil öncesi titizlikle uygulanan diyetler ve yoğun şekilde yapılan egzersizler sonucu herkes istediği kilolaya ulaşır ve plajdaki en estetik görünüme kavuşmayı hayal eder. Ama tatil boyunca yaz mevsiminin rehavetine kapılan birçok kişi yiyip içer ve eski kilolarına tekrar kavuşur. Öğün aralarında yenen yüksek kalorili atıştırmalıklar, kremalı içecekler ve bol şekerli tatlılar ile kilolara tekrar alınır. Tatil boyunca alınan kiloların iyi yanı yeni alınan kilolar olduğu için düzenli diyet ve sporla bu kilolardan hızlıca kurtulmanın mümkün olmasıdır. Peki, aşırı karbonhidrat, şeker ve alkol tüketimine bağlı olarak alınan bu kilolardan kurtulmanın yolları nelerdir?

Tatil sonrası aldığınız kiloları nasıl verebilirsiniz

Haberin Devamı

Tatilden döndükten sonraki ilk hafta sizin için en kritik haftadır. Metabolizmanız kalorili yiyeceklere alışmış olduğu için sizden aynı şekilde yemek yemenizi bekleyecektir. Burada iradenizi ortaya koyarak kendinizi kalorili, yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak tutmalısınız.

Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ve esmer ekmekler tüketmeli, kepekli makarna çeşitlerine yönelmelisiniz.

Protein ve karbonhidrat dengesini sağlamalısınız. Yağsız tavuk, balık ve et çeşitlerinin yanında iki kaşık makarna ve bol salata tüketebilirsiniz.

Ara öğünlerinizde yoğurt içerisine serpiştireceğiniz yulaf ezmesi sizi hem tok tutar hem de az kalori almanızı sağlar.

Öğün aralarında yaz meyvelerinden olan orta boy şeftali tüketebilirsiniz. Üzerine tarçın serpiştirip yiyeceğiniz elma dilimleri de sizi uzun saatler tok tutar ve kan şekerinizi dengeler.

Tatil sonrası aldığınız kiloları nasıl verebilirsiniz

Günde en az 3 litre su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Metabolizmanın hızlı çalışmasına yardım eden su aynı zamanda yağlardan kurtulmanıza ve vücudunuzun kendini temizlemesine de yardımcı olur.

Haberin Devamı

Sabah kahvaltısı için omlet veya haşlanmış yumurta yanında domates ve salatalık tüketmek hem tok tutar hem de sağlıklı bir öğündür.

Her gün en az yarım saat tempolu yürüyüş veya koşu yapmak alınan kiloları vermeyi kolaylaştırır. Gün boyunca aktif ve dinamik olmalı kısa mesafeleri yürümeli, asansör yerine merdiven kullanmalısınız. Açık havada yapılan egzersiz hareketleri hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlar hem de forma girmenizi kolaylaştırır.

Her gün en az bir bardak yeşil çay tüketmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi vücutta bulunan ödemi atmanıza da yardım eder. 

Tatil sonrası aldığınız kiloları nasıl verebilirsiniz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!