Tatil bitti, veliler çarşıya indi

Güncelleme Tarihi:

Tatil bitti, veliler çarşıya indi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 10:01

Tatil bitti, veliler çarşıya indi

Haberin Devamı

İZMİR'de, yaz tatilinin ardından Kurban Bayramı tatilinin de sonuna gelinmesiyle, veliler yeni eğitim öğretim yılı öncesi çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıktı.
Uzun yaz tatilinin ardından Kurban Bayramı tatili de bitti. Sahil beldelerine veya akraba ziyaretlerine giden binlerce İzmirli, kente geri döndü, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi soluğu okul alışverişi için çarşıda aldı. Tarih Kemeraltı Çarşısı'nda da alışveriş yoğunluğu yaşanmaya başladı. Herkes bütçesine göre, çocukların giyim ihtiyaçları ile eğitim araç gereçlerini temin etmeye çalıştı. Okul öncesi alışverişlerinde arzu ettikleri ciroyu yapabilen kırtasiyelerde canlılık hakimdi. Ucuz okul çantaları 25 ile 40 TL arasında satılırken, lisanslı ürünlerde bu rakam 120 TL'ye kadar çıkıyor. Kalemlikler 10, defterler yaprak sayısına göre 2 ile 6 TL, çelik su mataraları 15 TL'den satışa sunuldu. Okul pantolon ve gömleklerinin fiyatlarının ise 20 ile 30 TL arasında olduğu görüldü.
Kırtasiyeci Kemal Gönlügür, vatandaşları okul ihtyaçları için esnaftan alışveriş yapmaya çağırarak, "Kırtasiyeciler bir yıl boyunca okul alışverişlerini bekliyorlar. Toptancılara ödemelerini bu aylara bırakıyorlar. Fakat bizim dışımızda hipermarketler de okul ürünleri satıyorlar. Bizim sektördeki fiyatlar oradaki fiyatlardan çok daha uygun ve kaliteli. Vatadanşlar ucuz diye hipermarketlere gidiyorlar ama mutlaka mallar arasındaki kalite farkına dikkat etsinler" dedi.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!