Tatbikat Sahnesi yeni sezona hazır

Güncelleme Tarihi:

Tatbikat Sahnesi yeni sezona hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 14:50

Erdal Beşikçioğlu’nun Ankara sanat hayatına kazandırdığı Tatbikat Sahnesi, yeni sezonu açmaya hazırlanıyor. Beşikçioğlu’nun sahneye koyduğu ve kapalı gişe oynayan Bir Delinin Hatıra Defteri 9-10-11-18 ve 19 Ekim’de, geçtiğimiz sezon prömiyer yapan rock müzikali Woyzeck Masalı da 16-17 Ekim’de sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Tatbikat Sahnesi’nin son eseri Woyzeck Masalı, Erdal Beşikçioğlu yönetiminde geçtiğimiz sezon sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu. Toplum baskısının iki genç üzerindeki etkisini anlatan rock müzikali, tiyatro, dans ve müzikle izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. Erdal Beşikçioğlu’nun yönettiği oyunun koreografisi Türkiye’de modern dansın öncülerinden Binnaz Dorkip imzası taşıyor. Müzikler ise genç müzisyen Onur Yüce’ye ait. Eserde, Ankaralı ünlü müzik grubu Soul Project’in solistlerinden Müjde Kızılkan ile Metehan Güler, şarkıları söylüyor. İkiliye kimi zaman da Buse Kara eşlik ediyor.

TOPLUM BASKISI

Erdal Beşikçioğlu, daha önce Hürriyet’e verdiği röportajında neden bu oyunu seçtiğiyle ilgili soruya, “Toplum baskısı iktidar tarafından dikta edilen bir durum haline gelmiş durumda. Üç tane çocuk yap diktası, kürtaj diktası, kadın cinayetleri... Bunlar bireysel ya da toplumsal durumlar değil. Bir kışkırtmayla oluşan bir durum ki bu kışkırtmayı da ateşleyeni biliyoruz. Toplumun ahlak değerleri sorgulanmaya başladı. Bu kuralları koyanların ne kadar ahlaklı olduklarını sorgulayan bir oyun. Bu bağlamda zamanlaması iyi. Toplum baskısı olduğu sürece bu hikayeler hep yaşanacaktır. Basit bir hikayedir. Halk hikayesi. Siz savaşa gidersiniz, döndüğünüz zaman o kadını bulamazsınız. Belki siz onu affedeceksinizdir ama toplum, ahlak olgusu üzerinden size engel olacaktır. Siz kabul etseniz bile toplum nedense kabul etmeyip onun öyle olmaması gerektiğini dikte eder. Ne kadar doğrudur onu sorguladık” cevabını vermişti. Erdal Beşikçioğlu’nun uzun süredir kapalı gişe oynayan oyunu Bir Delinin Hatıra Defteri de, yeni sezon da Ankaralılarla buluşmaya hazırlanıyor. Beşikçioğlu, bir vincin üzerinde oynadığı oyunla şimdiye kadar sayısız ödül kazandı. Gogol’un ünlü eserinden tiyatroya uyarlanan oyun, Çar 1. Nikolay’ın baskıcı devrinde yaşamış küçük bir devlet memurunun hayatı üzerine odaklanıyor. Hikaye, baş kahraman Popriçin’in deliliğe doğru gidişini anlatıyor. Erdal Beşikçioğlu’nun sahneye koyduğu oyunun yönetmeni ise Cem Emüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!