Taşucu’nda 'Rus Birlik Günü' ilk kez kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Taşucu’nda Rus Birlik Günü ilk kez kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 11:10

Taşucu’nda 'Rus Birlik Günü' ilk kez kutlandı

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)  - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde, Rusya’nın başkenti Moskova'nın 1612'de Polonya’nın işgalinden kurtulması düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
2005’ten beri kutlanan 'Birlik Günü', bu yıl ilk defa Silifke’de yaşayan Ruslar’ın katılımı ile Taşucu Mahallesi'nde düzenlendi. Susanoğlu, Yeşilovacık, Silifke ve Taşucu’nda yaşayan Rus vatandaşlar buluşarak, Rus Birlik Günü'nü şarkı söyleyip dans ederek kutladı. Tercüman Hasan Bülbül ve Rus bale eğitmeni Elena Kılıç tarafından düzenlenen organizasyona Ruslar , evlerinde yaptıkları Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden oluşan yemeklerle katıldı.
Son derece mutlu olduklarını ifade eden Bülbül, ''Rus Birlik Günü kutlaması ile Rus Kültürünü Tanıtma Derneği'nin kuruluşunu aynı güne denk getirdik. Bugün Ruslar için önemli bir gün. Böyle bir günde Silifke'de yaşayan Ruslar ile Türkler'in kaynaşmasını, Rus  kültürünün tanıtılmasını ve burada da sürdürülmesi amacıyla kurduğumuz derneğimizin kuruluşunu  da kutluyoruz. Derneğimiz  Elena Kılıç başkanlığında kuruldu.  Şu anda 60 kişiyiz. Bu sayı derneğimiz faaliyetleri duyuldukça fazlalaşacak. Gelecek yıllarda daha büyük organizasyon ile bu günü ve derneğimizin kuruluş yıldönümünü kutlayacağız'' dedi.
Dernek Başkanı Kılıç ise, düzenledikleri organizasyonlarla Rus-Türk ilişkilerini kuvvetlendirmek ve Rus kültürünü yakından tanıtmak istediklerini söyledi.
Özel dans koreografisinin sunulduğu kutlama, pasta kesimi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!