Taşpınar; "Ülkenin Önünü Kesmek İsteyenler Hüsrana Uğrayacak"

Güncelleme Tarihi:

Taşpınar; Ülkenin Önünü Kesmek İsteyenler Hüsrana Uğrayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:29

AK PARTİ MERSİN İL BAŞKANI İSMAİL TAŞPINAR, ÜLKENİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYENLERİN 1 KASIM SEÇİMLERİNDE HÜSRANA UĞRAYACAKLARINI SÖYLEDİ.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuca sevinenlerin, 1 Kasım’da milletin desteği ile hüsrana uğrayacaklarını söyledi.
Taşpınar, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 oy almalarına rağmen tek başlarına iktidar olamadıklarını hazırlatarak, "Seçimden açık ara birinci parti çıkmamıza rağmen buna sevinemedik. Ancak bu sonuca sevinenler oldu. 7 Haziran’daki seçimlerden çıkan sonuçlar, gerek ülke içerisinde Türkiye’nin önünü kesmek isteyen muhalefet partileri ile batı dünyasından ve gerekse Ortadoğu cenahından pek çok çevreyi bir hayli mutlu etti. En çok sevinenler kimler oldu peki? Pensilvanya, İsrail, Mısır’daki cunta yönetimi ile eli kanlı Esed rejimi bunların başında geldi. Ancak 1 Kasım’da bu sevinen cenahı milletin desteğiyle tek başımıza iktidar olarak üzeceğiz. Çünkü bizim derdimiz seçimlerden birinci parti çıkmak değil, 13 yıldır olduğu gibi Türkiye’de istikrarı sağlamak. Biz, 7 Haziran seçimleri sonucunda tek başımıza iktidar olamadıysak, burada suçu vatandaşa atmaktan ziyade öncelikle dönüp kendimize bakma zorunluluğumuz vardı. Sonuçta Türkiye’ye hizmet etme fırsatı bulmuş bir partiyiz. 7 Haziran iyi değerlendirilmesi gereken bir seçim sonucudur. Dolayısıyla biz bu süreçte öncelikle kendi eksiklerimizi, açıklarımızı ve hatalarımızı yakalama fırsatına sahip olduk" dedi.
"TÜRKİYE SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇİYOR"
Türkiye’nin acilen siyasi olarak istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Taşpınar, "Siyasi iktidarın tek adresi AK Parti’dir. Çünkü mesele ülke meselesidir. Eğer AK Parti tek başına iktidara gelmezse, hükümetin kurulamadığını bu seçimlerde görmüş olduk. Bu açıdan 1 Kasım seçimleri Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinden birisi. Türkiye bir sırat köprüsünden geçiyor, bölge bir sırat köprüsünden geçiyor. Aslında bütün dünyada fevkalade büyük olayların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bu süreç içerisinde hep beraber el ele birlik içerisinde, gönül birliği ile fikir birliği ile ruh birliği ile güçlü ve büyük Türkiye’yi inşa etmek için 1 Kasım akşamında çok güçlü bir iktidarı çıkarmak için mücadele ediyoruz. Kısa bir süre kaldı, son düzlüğe geldik. Allah’ın izni ile son düzlükte hepinizin gayreti ile kime ulaşabiliyor, kimin desteğini sağlayabiliyorsak bütün gücümüzle çalışacağız ve Türkiye’nin bu sırat köprüsünden başarılı bir şekilde geçmesini sağlamış olacağız" diye konuştu.
"HALKIMIZ MUHALEFET PARTİLERİNİN TUTUMUNDAN RAHATSIZ"
7 Haziran seçimlerinden sonra vatandaşın muhalefet partilerinin takındığı tutum ve izlediği politikadan rahatsız olduğunu savunan Taşpınar, şöyle devam etti; "CHP blok siyaseti izleyerek AK Parti’ye oy veren milyonları yok saymıştır. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise her şeye ’hayır’ diyerek ’hayır siyaseti’ izlemiştir. HDP ise terörle arasına mesafe koymak bir yana, hiç çekinmeden arkasını terör örgütlerine yaslayarak ’terör siyaseti’ izlemiştir. 1 Kasım’da milletimiz tüm bunları değerlendirerek sandık başına gidecek ve ülkemizin geleceği için oyunu kullanacak. Türkiye’nin Osmanlı’dan sonra Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki en büyük mücadelesidir. Paralel medyaya karşı, DHKP-C’ye, PKK’ya karşı 1 Kasım’da hep beraber sandık başına gideceğiz. O yüzden 1 Kasım’da gereken cevabı sizin vermeniz gerekir. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine oy alan sadece tek bir parti var o da AK Parti’dir. Özellikle MHP’nin her şeye hayır demesi, bu kritik dönemde elini taşın altına koymayışı MHP’li kardeşlerimizin tepkisine neden olmuştur. Bundan kaynaklı olarak AK Parti’ye bir kayma olacak ve 7 Haziran’da HDP’ye giden oylarımızın bize geri döneceğini düşünüyorum. Çünkü vatandaşlar AK Parti’den memnun ancak muhalefet partilerinin katı tutumundan rahatsız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!