Taşova’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Taşova’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 15:21

Haberin Devamı

AMASYA (AA) – Taşova ilçesinde Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Taşova ilçesinde Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bahçesinden düzenlenen programa Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Güneş, burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının sadece öğretmenin anlattığı bir ders işleme eğitim modelini bırakarak daha çok öğrencinin sınıfa hakim ve öğrencinin etkin olduğu farklı bir eğitim modeline geçmek için gayret gösterdiğini söyledi.

Ezbercilikten uzak bir eğitim modelinin benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bugün burada sosyal kültürel bir etkinliğin içinde bulunuyoruz. TÜBİTAK ile değişik şekillerde protokoller yaparak bu öğrencilerimizin bilim alanındaki anlayışlarını geliştirerek, bilimsel çalışmalarını yapmalarına vesile olabilmek amacıyla değişik çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların artarak devam etmesini bekliyoruz. Burada biz çocuklarımızdan profesyonel çalışmalar beklemiyoruz ancak kendilerini geliştirecek ve bir bilim adamı adayı olacaklar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!