Taşo bölgesinin çehresi değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Taşo bölgesinin çehresi değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 10:28

Taşo bölgesinin çehresi değişiyor

Haberin Devamı

Cevat DANIŞ/ MUŞ, (DHA)- Muş Belediyesi, Dere Mahallesinin Taşo kesiminde başlattığı yol, kaldırım ve kanalizasyon çalışması ile bölgenin çehresini değiştiriyor.



Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Taşo mezarlığı ile Garipler Mezarlığı arasındaki yolun seviyesini düşürmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 4 metre kazılan yol, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi ile aynı seviyeye gelecek. Taşo köprüsünden sonra dar olan yolun kenarına kanalizasyon hattı döşeyen ekipler, bu çalışma ile yıllardır yaşanan kanalizasyon sorununu giderdi. Taşo yoluna stabilize malzemesi sererek iş makineleri ile sıkıştıran ekipler, çalışmaların tamamlanması ile asfalt döşeme yaparak mahalle sakinlerinin hizmetine sunacak.



Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya,Taşo yolundaki sıkıntıları gidermek geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını bildirdi. Hacı Veysi Cami yanından mezarlığa kadar olan genişlettiklerini, yol kenarına kanalizasyon şebekesi döşediklerini anlatan Feyat Asya, yola giren eski yapıları kamulaştırarak yıktıklarını belirtti. Başkan Asya "Taşo Mezarlığı ile Garipler Mezarlı seviyesindeki yol yüksekti. Sürücüler bu bölgede yolun devamını göremedikleri için ciddi bir sorun teşkil ediyordu. Ekiplerimizin yaklaşık 4 metre kazdığı yol Recep Tayyip Erdoğan Caddesi ile aynı seviyeye getirdi. Bu çalışmayı yaparak olası trafik kazalarını da önlemiş olduk. Önümüzdeki günlerde asfalt döşeme de yaparak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Muş’un yol sorununu ortadan kaldıracağımızı söyledik. Allah’ın izniyle diğerlerinde olduğu gibi bu vaadimizi de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!