TaÅŸlıçay ile Tuzluca arasındaki Balıklı Göl'de hedef eko turizm

Güncelleme Tarihi:

Taşlıçay ile Tuzluca arasındaki Balıklı Gölde hedef eko turizm
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2016 11:43

Taşlıçay ile Tuzluca arasındaki Balıklı Göl'de hedef eko turizm

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- DOĞU'nun sınır kentleri Iğdır'ın Tuzluca ile Ağrı'nın Taşlıçay ilçeleri arasında, deniz seviyesinden 2 bin 241 metre yükseklikte bulunan Balıklı Göl'ün turizme kazandırılması için çalışmalar yapılıyor.
Iğdır'a 67 kilometre uzaklıktaki Balıklı Göl, Aras Dağları üzerinde oluşum bakımından lav set gölü olarak nitelendiriliyor. Yaklaşık 30 kilometrekare alana sahip olan göl, vatandaşlar tarafından çok fazla bilinmiyor. Deniz seviyesinden 2 bin 241 metre yükseklikte ve en derin yeri 37 metre olan Balıklı Göl, kırmızı benekli alabalığıyla ün kazandı. Uluslararası 135 önemli sulak alandan biri olan gölde bulunan adada kadife ördekler kuluçkaya yatıyor. Balıklı Göl çevresinde ise kartal, tavşan, şahin, keklik, tilki, martı, kurt, yaban ördeği, bıldırcın ve çulluk gibi hayvanlar yaşıyor.
IÄŸdır Orman ve Su Ä°ÅŸleri Müdürü Mete TürkoÄŸlu, beraberinde aynı kurumda Orman Mühendisi olan Kübra Demir DoÄŸanay ile birlikte Balıklı Gölde incelemelerde bulundu. Orman ve Su Ä°ÅŸleri Müdürü Mete TürkoÄŸlu, "Balıklı Göl piknik ve mesire alanları yapılmalı, ÅŸehir yaÅŸamından uzaklaÅŸmak ve dinlenmek için ideal bir yer. Göç eden kuÅŸları görmek mümkün. Olta ile kırmızı benekli alabalık avlanabilir. Balıklı göl, mutlaka eko turizme kazandırılmalı" diye konuÅŸtu.Â
Orman Mühendisi Kübra Demir Doğanay ise Balıklı Göl'ün seyrine doyumsuz bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!