Taşlanmayı seven ünlüler

Güncelleme Tarihi:

Taşlanmayı seven ünlüler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yüze taş yapıştırma modasını pek sevdik! Hint akımıyla birlikte üç sene önce Avrupa'da başlayan bu moda bize aşağı yukarı iki sene önce geldi. Ancak bir türlü gitmek bilmedi. Hal böyle olunca da... Ünlüler taşlanmayı pek sevdiler...

Milenyum çağı, Avrupa ve Amerika'da doğallıkla, abartıdan uzak durmakla eşanlamlı neredeyse. Dolayısıyla yüze, dekolteye yapıştırılan taş modası gerilerde kaldı. Makyözlerin söylediğine göre bu modayı çok seven ve bir türlü bırakmayan istemeyenler sahne sanatçıları, özellikle de assolistler. Şarkıcıların abartıyı çok sevdiğini söyleyen makyaj ustaları konuyla ilgili ilginç bir noktaya değinmeyi de ihmal etmiyorlar: ‘‘Yüzünüzde deforme olmuş bir yer varsa gizlemek zorundasınız. E bunun için de kocaman, parıltılı taşlardan alası olamaz! Kırışıklıkların üzerine yapıştırılan bir taşla hem gizlenecek yerleri gizlersiniz, hem de göze hoş görünürsünüz’’ diyorlar. Tabii herkesin bu niyetle yüzüne taş yapıştırmadığını da belirtmeden edemiyorlar!

Gülben Ergen: Aralarına sim döşüyorum

Yüzüme taş yapıştırma modasını ilk olarak 'Aşkta Kural Tanımam' adlı şarkımın klibinde denemiştim. Aşağı yukarı iki sene önce... Fikir de Canan Yaka'dan çıktı. Ona gelen yabancı dergilerde görmüş. ‘‘Bunu sana da uygulayalım’’ dediğinde hemen kabul ettim. Çünkü çok hoşuma gitmişti. Bu modanın ülkemizde ilk uygulayıcısıyım. Bir de bana çok yakıştığına inanıyorum. Şapka, gözlük ve yüzüme taş yapıştırmak gerçekten de yakışıyor bana.

Fakat bu taşları göz çevremde seviyorum. Bazıları kaşlarının arasına yapıştırıyor. Gerçi ben de 'Boş vere, boş vere'nin klibinde denedim bu Hint modasını. Ancak fazla beğenmediğimi de itiraf etmek zorundayım. Sahne çalışmaları ya da özel fotoğraf çekimleri dışında kullanmıyorum. Çünkü günlük giyim tarzım spor.

Bu taşlar için şıkır şıkır olmak, abiye giyinmek gerekiyor. Tabii ağır bir makyaj da lazım. Benim taşlarım yurt dışından geldi. Ama almak isteyenler için Mısır Çarşısı'nda çeşit çeşit taş var. Genç kızlara duyurulur! Şimdi daha değişik bir tarz deniyorum. Artık taşlarımı koluma ve kulaklarıma da yapıştırıyorum. Aralarına da sim döşüyoruz. Eminim bu da en kısa sürede moda haline gelir!

Serdar Ortaç: Değişik olsun istedim

Geçen senenin sonunda Max dergisi için özel bir çekim yaptık. Bu fotoğrafları çektirmeseydik, kasetimin kapağındaki resimler kullanılacaktı. Ancak biz farklılık istedik. Kaşlarımın üstüne taş yapıştırmak derginin moda editörlerinin fikriydi. Ben de değişiklikten hoşlanan bir insan olduğum için kabul ettim. Tabii günlük hayatımda da böyle dolaşacak değilim. Dedim ya, değişiklik olsun istedim. Fotoğrafları gören herkes beğendi, olumlu karşıladı.

Ebru Gündeş: Taşlar hoş duruyor

Geçen yazdan beri kullanıyorum. Makyajımı ve saçlarımı yapan image maker'ım Mehmet Yiğit tavsiye etti. Taşlarımı Almanya'dan satın aldık. Hintliler'in kullandığı taşlardan. Renk renk, şekil şekil taşa sahibim. Günlük hayatımda değil de sahnede kullanmayı tercih ediyorum. Bir de pırıl pırıl taşların vücudumda hoş durduğunu düşündüğümden dekoltemde de sık sık kullanıyorum.

Aşkın Nur Yengi

Avusturya'dan aldığım farklı biçimlerde ve renk renk küçük taşlarım var. Kalpler, boncuklar... Bunları kullanmaya daha bu ay başladım. İkibine girdiğimiz gece sahneye çıkmıştım. Parıltılı makyajımın yanı sıra bu taşları ilk defa sahne için kullandım. Sadece yüzüme yapıştırmayı uygun buluyorum. Bence daha şık oluyor. Vücudumda kullanmıyorum. Bana biraz abartılı geliyor.

Zara

İki kaşımın arasına, burnumun kenarına bazen de elmacık kemiğimin üzerine yapıştırıyorum.

Bu benim imajım oldu artık. Çünkü iki sene önce kasetim çıktığında otantik ve etnik müzik yapan biri olarak lanse edildim. Müziğimle bağlantılı bir imaj belirlendi. Giyimim, aksesuvarlarım böylece oluştu. İşte bu yüzden yüzüme değişik taşlar yapıştırıyorum. Günlük yaşantımda kullanmıyorum.

Çünkü çok spor giyiniyorum. Ama bu aksesuvarı da çok seviyorum. Özellikle parıltılı, ışıl ışıl taşlar çok hoşuma gidiyor. Genelde ben alıyorum. Bazen de arkadaşlarım hediye ediyorlar. Taşları sadece yüzümde kullanıyorum.

Yonca Evcimik

Açıkçası moda olup olmaması beni pek ilgilendirmiyor. Çünkü ben moda olmadan önce de bu taşları yapıştırıyordum. Özellikle iki kaşımın arasına pembe renkli bir taş yapıştırıyordum. İki, ikibuçuk sene önce uyguluyordum. Artık yapıştırmıyorum diyemem. Çünkü dönem dönem kullanıyorum. Değişiklik hoşuma gidiyor. Moda kısmından çok içimden gelenleri yapmak benim için daha önemli.

UZMAN GÖRÜŞLERİ

Diba Kuaför'den Mithat Balcı

Bu taşları takmak için mutlaka parıltılı, simli bir makyaj gerekiyor. İstenirse kaşın devamına, göz kapağına yıldızlar yapıştırılabiliyor. Vücuda, özellikle de dekolteye simler serpiştiriliyor. Büyük taşlar en fazla beş milyona yapıştırılıyor.

Hakan Aydın (Makyöz)

Bu taşları sahneye çıkıp şarkı söyleyenler pırıltı olsun diye yapıştırıyorlar. Sahne makyajı çok farklıdır. Seyirci bile makyajınızı, parıltınızı görebilmeli. Yüze parlak taş yapıştırma modası Avrupa'da üç sene önce başladı ve bitti. Ama biz abartıyı seviyoruz.

Hakan Öztürk (Amica dergisi moda editörü )

Bu modanın yurtdışındaki ilk uygulayıcıları Jennifer Lopez, Cher ve Madonna. Bizde de ilk olarak Ajda Pekkan uyguladı. En son ‘‘Kahpe Bizans’’ın galasında Ayşegül Aldinç yüzüne yapıştırmıştı. Hatta daha geçenlerde bir moda çekimimde mankenin kollarına, dekoltesine ve omuz başlarına yapıştırdık taşları. Yepyeni bir yüzyıldayız. Parlaklıklık, dolayısıyla kristal taşlar çok moda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!