Taşınma sırası oto pazarında

Güncelleme Tarihi:

Taşınma sırası oto pazarında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 16:10

Ankara Hürriyet’in dünkü ‘Otoyol galerisi’ manşeti, Yenimahalle’deki 2’nci el oto pazarının taşınmasını yeniden gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Galerilerin ardından pazarlar da taşınacak” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde pazar günleri kurulan, kentin 2’nci el otomobil piyasasının kalbinin attığı oto pazarının şehir merkezi dışına taşınması yeniden gündeme geldi. Ankara Hürriyet’e konuşan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, kent içindeki galerilerin taşınmasının ardından 2’nci el oto pazarlarını da şehir dışına çıkaracaklarını söyledi. Karabudak, şunları kaydetti:

BİRAZ SEKTEYE UĞRADI

“2’nci el oto galerileri ile ilgili taşınma sürecini birinci ve ikinci kısım olarak planlamıştık. Birinci kısım kent içindeki 2’nci el oto alım satımı yapan galerilerin taşınması, ondan sonra yine Akyurt’taki (OTONOMİ) bir alanla beraber 2’nci el oto pazarının da oraya taşınmasıydı. Son yaşanan olaylar nedeniyle bu biraz sekteye uğradı. Yoksa şimdiye kadar bitmiş bir çalışma olacaktı. Devam ediyoruz. Birinci kısmı tam bitiremediğimiz için yüzde 70’lerdeyiz. Hızlı bir şekilde bitirdikten sonra da oto pazarlarının da doğru, temiz ve düzenli bir yerde olmasını sağlayacağız.

Haberin Devamı

MAHKEME KARARIYLA ÇALIŞIYOR

Zaten OSTİM’de bulunan yer mahkeme kararıyla çalışıyor. Yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bir kısmını halletmeden diğer kısmını halletmek doğru olmuyor. Galeriler tamamlanınca iki alandaki pazarlar da daha sonra taşınır. Doğru bir karar olacağı kanaatindeyiz. Kentsel planlamada da doğrusu bu. Galerilerde bayağı bir mesafe aldık. Birinci kısım galerilerin taşınması. Bunlar tamamlanınca ikinci kısımda da pazarlar taşınacak.”

Taşınma sırası oto pazarında

Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun ocak ayı toplantısında kent içindeki oto galerilerin yanı sıra OSTİM ve Ovacık’taki 2’nci el oto pazarlarının da kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Taşınma sırası oto pazarında

YOL ÜSTÜ DENETİM TRAFİKTE

Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, OSTİM’deki 2’nci el oto pazarına girmek istemeyen araç sahiplerinin yol üstünde satış yapmasına ilişkin bir yaptırım olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Yollar ve caddeler kaldırım harici yerler kanunen Trafik Müdürlüğümüzün gözetiminde. O nedenle onların yetkisine giriyor. Ama elimizden gelen bir şey olursa biz de ekip gönderip destek vereceğimizi söyledik. Zaten birlikte çalışıyoruz. Planlamayı onların yapması gerekiyor biz de ona göre uyarız” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!