Taşınma çıkmazı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Taşınma çıkmazı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 15:16

Şehir dışına taşınmaları için verilen sürenin 1 gün daha uzatıldığı kent içindeki oto galeriler faaliyetlerini dün de sürdürdü. Zabıta ekiplerince yapılması planlanan uygulamalar gerçekleştirilmezken, galerilerle ilgili ‘taşınma çıkmazı’nda 3’üncü güne girildi. Şaşmaz’daki kamyon ve TIR’lardan bazıları ise sanayiyi terk etmeye başladı.

Haberin Devamı

Kent içindeki ikinci el oto galerileri ile Şaşmaz’daki kamyon ve TIR garajlarının şehir dışına taşınması konusunda oluşan ‘çıkmaz’ dün de devam etti. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karara göre, oto galeriler ile nakliyecilere taşınmaları için verilen süre önceki gün doldu. Daha önce yaptıkları açıklamalarda, 1 Mart tarihine kadar taşınmayan dükkanların mühürleneceğini ve işletme ruhsatlarının iptal edileceğini bildiren zabıta ekipleri, Bahçelievler, Emek, Aydınlıkevler ve Şaşmaz’da faaliyetlerini sürdüren galeri ve garajları polis ekipleri eşliğinde ziyaret ederek taşınmaları yönünde uyardı. Sürenin dolduğunu belirten ekipler, “Tebligatla daha önce uyarılan arkadaşları şifai olarak bilgilendiriyoruz. Hazırlıklar yapıldı. Taşınmayan iş yerlerine mühür vurulacak, araçları parka çekilecek, kaldırımdakilere ceza yazılacak ve iş yerlerinin önü beton bloklarla kapatılacak. Mahkeme kararı bulunanların durumu analiz edilecek” dedi.

Haberin Devamı

ZABITA EKİPLERİ GELMEDİ

Meclis kararı gereği faaliyetleri durdurulması gereken galeriler, önceki gün yapılan uyarılara rağmen dün de açıldı. 1 Mart’ta denetim ve uyarı için sabahın erken saatlerinde galerileri dolaşan zabıta ekipleri, galerilerin yoğun olduğu bölgelerde dün görülmedi. Ankara Hürriyet, önceki gün gerçekleştirdiği galeri ve garaj takibini dün de sürdürdü. Emek, Bahçelievler, Aydınlıkevler ve Şaşmaz’da yaşananlar şöyle:

KALDIRIM İŞGALİ SÜRÜYOR

Önceki gün zabıtaların sabahın erken saatlerinde gelerek ruhsat denetimi ve yürütmeyi durdurma kararı alan dükkanların tespitini yaptığı Aydınlıkevler’de dün işlem yapılmadı. Galericiler, faaliyetlerini daha önce olduğu gibi sürdürdü. Önceki gün yapılan denetimler sırasında dükkanların içine alınan araçlar, satış için yine kaldırımlara çekildi.

DENETİM YOK SATIŞA DEVAM

Zabıta ekipleri ile esnaf arasında önceki gün tartışmaların yaşandığı Emek’te de dün işlem yapılmadı. Zabıtaların önceki gün, “Taşınmayan iş yerlerine mühür vurulacak, araçları parka çekilecek, kaldırımdakilere ceza yazılacak ve iş yerlerinin önü beton bloklarla kapatılacak” diye uyarılarda bulunduğu oto galericiler, faaliyetlerine devam etti. Daha önce olduğu gibi satılık otomobiller kaldırım ve yol kenarlarına çıkarılıp temizlendi, pazarlıklar kaldırım üzerinde yapıldı.

Haberin Devamı

TOMALI TAŞINMA NÖBETİ

Şaşmaz’da ise zabıta ve polis ekiplerinin, TOMA eşliğinde önceki gün başlattığı ‘taşınma nöbeti’ dün de devam etti. Yeni kamyon girişlerine izin vermemek amacıyla önceki gece saatlerinde park olarak kullanılan alanların girişlerine yerleştirilen beton bariyerler kaldırılmazken, sahiplerine ulaşılan park halindeki kamyonların bölgeden uzaklaştırılması sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!