Taşeron işçilerin kadro heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Taşeron işçilerin kadro heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 15:22

Taşeron işçilerin kadro heyecanı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediyesi’nde, taşeron işçilerin kadroya geçişleri ile ilgili süreç başladı.
Yeni yılın ilk gününde de 'Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliği' Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte Akdeniz Belediyesi’nde çalışan yüzlerce taşeron işçinin daimi kadroya geçişi için yasal süreç, 2 Ocak 2018 tarihi itibariyle resmen işlemeye başladı.
Düzenleme ile daimi kadroya geçmek isteyen çalışanların, 2-12 Ocak 2018 tarihi arasındaki 10 günlük sürede belediyeye dilekçe ile başvurması gerekiyor. Çalışanlar, bu dilekçenin yanı sıra 'İşçi Statüsüne Geçiş Başvuru Formunu' dolduracak. Bu forma da güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, emekli veya yaşlılık aylığı almadığına dair belge, kimlik fotokopisi ve ikametgâh, adli sicil belgesi, SSK hizmet dökümü, öğrenim durumunu gösterir belge ile 6 adet vesikalık fotoğraf ekleyip belediyede bağlı olduğu müdürlüğe teslim edecek.
Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, belediye taşeron işçilerinin kurum bünyesinde sürekli işçi kadrosuna geçişlerine ilişkin bir değerlendirme yaptı. Başkan Pamuk, "Akdeniz Belediyesi bünyesinde hizmet veren taşeron işçilerimizin daimi kadroya geçebilmesi için belediyemiz bünyesinde iktisadi teşekkül oluşturulması süreciyle ilgili girişimlerimizi başlattık. Böylece hizmet alımı kapsamında çalışan personellerimizin, yine belediyemiz bünyesinde kurulacak teşekkülde daimi işçi olarak kadroya geçişleri 90 günlük süreç içinde tamamlanmış olacak" dedi.
Belediye olarak kadroya ilişkin hazırlıkların tamamlanması için üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceklerini ifade eden Pamuk, "Belediyemizde çalışan ve kadroya geçişleri yakın zaman içinde tamamlanacak olan personelimizi kutluyor; yaşadıkları mutluluğu ve heyecanı ben de paylaşıyorum. Bu düzenlemenin, yıllar boyunca emeği ve alın teriyle çalışıp ailesinin ve çocuklarının rızkını kazanan, uzun süredir kadro özlemi çeken bütün işçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yıllardır taşeron firmalarda çalışan insanlarımıza daimi bir kadro sağlayacak olan düzenlemenin hayata geçmesinde emeği geçen hükümetimize ve devletimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!