Taşeron işçiler sendikalı oldu

Güncelleme Tarihi:

Taşeron işçiler sendikalı oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 19:35

Taşeron işçiler sendikalı oldu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Koçarlı ilçesinde, belediyenin şirketinde çeşitli birimlerde çalışan 85 işçi imzalanan söleşmeyle sendikalı yapıldı. CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, "Çalışanlara bayram öncesi çifte bayram yaşatalım istedik" dedi.

Koçarlı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan protokolle belediyede çalışan 85 taşeron işçi sendikalı oldu. CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ile Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman'ın hazır bulunduğu imza töreninde işçiler sendikaya kayıtlarını yaptırdı. Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, "Belediye çalışanlarımıza bayram öncesi çifte bayram yaşatmak istedik. bunun için sendikalı olmalarını sağladık. Cuma günüde çalışanların bayram ikramiyeleri de yatacak. Belediye olarak her zaman çalışanların yanındayız ve bir aileyiz. Koçarlı Belediyesi'nde bugüne kadar ilk kez taşeron işçiler sendikalı yapılıyor. Sendika başkanı ile görüştük. Taşeron işçilerinde bir güvencesi olması gerektiğini düşündük. Bugünde işçilerin sendikalı olması için imzamızı atıyoruz" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERE VERSİNLER"

Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman da, "Örgütlenmenin önündeki engeli merkezi hükümet bir genelgeyle kaldırdı. Merkez ilçelerden Kuşadası ve Söke'den sonra bugünde Koçarlı'da işçilerin sendikalı olmasını sağladık. Daha önce yasal engeller nedeniyle bunu başaramıyorduk. Bu engellerin kaldırılmasını istedik. Çünkü bu bir anayasal haktır. Bu engel kalkınca arkadaşlarda örgütlenmeye başladı. Belediye başkanının da bu konuda çok büyük bir desteği var. Göreve geldiği günden itibaren çalışanlarına her türlü imkanı belediye imkanları dahilinde sağlamıştır. Sendika bu işçiler için yeterli mi? Değil. Tek çözüm bu işçilerin kadrolu olmasıdır. Bunu yapamıyorlarsa yerelde bu yetkiyi belediye başkanlarına versinler. Belediye başkanlarını bu görevi çok güzel yerine getirebileceklerine inanıyorum" dedi.

Burhan CEYHAN / KOÇARLI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!