Taşerona kadro kapsamında 'süresiz sözleşmeli' düzenleme gerçekleşecek

Güncelleme Tarihi:

Taşerona kadro kapsamında süresiz sözleşmeli düzenleme gerçekleşecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 11:26

Taşerona kadro kapsamında birbirinden önemli açıklamalar art arda gelmeye devam ediyor. 4 Aralık içerisinde üç yetkili ismin gerçekleştirdiği açıklamaların ardından, gözler grup toplantısı için salı gününe çevrildi. 4 Aralık akşamı Başbakan Binali Yıldırım'ın yapmış olduğu açıklamada ise , 'Kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli çalışmasını öngören düzenleme' ifadesi dikkatleri çekti. Peki, taşerona kadro için son gelişmeler neler? İşte, tüm detaylar

Haberin Devamı

Taşerona kadro konusunda üç yetkiliden önemli açıklamalar geldi. Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Bekir Bozdağ'ın ardından akşam saatlerinde AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan yeni ve destekleyici bir açıklama geldi. Taşerona kadro için 'güzel haberler' açıklaması yapan Mahir Ünal, bir hafta içerisinde yeni bir gelişmenin meydana geleceğini aktardı. Bunlara ilaveten Başbakan Binali Yıldırım ise salı günü gerçekleşecek olan grup toplantısını işaret etti. İşte, taşeron işçilere kadro konusunda yeni detaylar

BAŞBAKAN YILDIRIM: TAŞERON ÇALIŞMASI SON ŞEKLİNİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, 4 Aralık akşamı gazetecilerin sorularını cevapladı. Taşeron düzenlemesine ilişkin soru üzerine Yıldırım, “Taşeron olarak çalışanların kadroya, kamuya kadroya alınması, sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Esas itibarıyla bu statüde çalışan yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

MAHİR ÜNAL'DAN 4 ARALIK AKŞAMI TAŞERON AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, MYK sonrası bazı açıklamalarda bulundu. Ünal'ın açıklamaları arasında taşerona kadro konusu da yer aldı. İşte, Ünal'dan gelen taşerona kadro açıklaması;

"Üç kademeli bir çalışmadan söz ediyoruz. Çalışmayı MYK’ya sundular. Son halinden sonra nihai olarak bakanlar kurulu ve Meclis AK Parti grubu bu konuda hemen kısaca son değerlendirmelerini yapıp bunun yasalaşmasındaki adımlar bir hafta içerisinde atılacak.

Güzel haberler dedim… Gerçekten uzun süreden beri taşeron yasasını bekleyen ve bu yasayla ilgili olan kardeşlerimizi gerçekten mutlu edecek bir düzenleme olacak bu."

Haberin Devamı

BAKANLAR KURULU SONRASI TAŞERON AÇIKLAMASI GELDİ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilere kadro konusunda yöneltilen soruları yanıtladı. Bozdağ, ifadelerinde şu cümlelere yer verdi; "Eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta bakanlar kuruluna gelmedi ama önümüzdeki hafta gelebilir. Bu yasa çıkmadan parlamento ara vermeyecek. "

BAKANLAR KURULU SONA ERDİ

Kamudaki yaklaşık 750 bin taşeron işçi ile ilgili düzenlemenin sonuna gelindi. Bugün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında taşeron işçilere kadro konusu ele alınmadı.

Taşeron işçilerle ilgili son aylarda hızlanan gündemin artık sonuna gelindi. Hükümet cephesinden arka arkaya gelen açıklamaların ardından son olarak Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu geçen hafta önemli bir açıklama yapmış ve 'içimize sinen bir düzenleme oldu' demişti.

Haberin Devamı

Sarıeroğlu'nun açıklamaları tasarının bittiğine işaret ederken, hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da kritik bir açıklama geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde bir vatandaşın “Taşeron ne olacak Sayın Cumhurbaşkanım” diye bağırması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor” diye cevap verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BAŞKANLIK EDECEK

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu toplantısı bugün saat 11.00'de başladı. Toplantıda taşeron işçilerle gündeme gelmesi gereken ilgili düzenleme yer almadı.

BAKMADAN GEÇME!