TASD’ın yeni başkanı Süleyman Gürsoy

Güncelleme Tarihi:

TASD’ın yeni başkanı Süleyman Gürsoy
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 15:53

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanlığı’na Süleyman Gürsoy seçildi.

Haberin Devamı

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı’na Süleyman Gürsoy seçildi.  Gürsoy’un yönetim kurulu; Muharrem Erdoğan, İmdat Çalışkan, Hüseyin Ata, Doğan Özünal, İsmail Topbaş, Ferzat Erdebil, Mehmet Özalp, Ferhat Tanrıverdi, Bekir Aydın, Sabur Endican, Hakem Gülşen, Gürsel Kahraman, Yusuf Dadaşoğlu, Attila Ülkümen, Umut Deveci, Cumali Çağlarer ve Oktay Şamdanlı’dan oluştu.

TASD’ ın yeni başkanı Süleyman Gürsoy, ülke genelinde 18 bin işletmeye sahip ayakkabı sanayini daha modern ve çağdaş hale getirmek için çalışarak proje üreteceklerini belirterek şunları söyledi:

"Türk ayakkabı endüstrisi üretim, tasarım ve pazarlamada dünya devleriyle yarışıyor. Çin'in lider olduğu dünya ayakkabı üretiminde Türkiye, yıllık 350 milyon çiftle 7'nci sırada. Türkiye olarak yılda yaklaşık 170 milyon çift ayakkabı ihraç ediyoruz. Bunun sonucunda geçen sene 672 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl, bu rakamı daha da yukarılara taşımak için yoğun çaba harcıyoruz. Ocak-Ağustos arasında ihracatımızı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 506 milyon dolara yükselttik. Hedefimiz, yıl sonunda 800 milyon dolar çıtasını aşıp, ayakkabı ihracatını ithalatın önüne geçirip bu makası kapatmak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!