Taşçı, rekor için er meydanına dönmeyi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Taşçı, rekor için er meydanına dönmeyi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 15:00

"Cino Mehmet" lakaplı çırağı Mehmet Yılmaz'ın tabancayla bacağından yaraladığı 54 yaşındaki güreşçi Ahmet Taşçı, 56 yaşına kadar güreşen Kel Aliço'nun rekorunu kırmak için iyileşmeyi bekliyor.

Taşçı, geçen ay uğradığı silahlı saldırı nedeniyle güçlükle yürüyebildiğini belirterek, günlerini Karamürsel'deki evinde geçirdiğini söyledi.

Bacağındaki kırıkların iyileşmesini sabırsızlıkla beklediğini, doktorların 5-6 ay sonra yürüyebileceğini söylediğini ifade eden Taşçı, niyetinin tekrar spor yapabilmek olduğunu ancak durumunun buna izin verip vermeyeceğini bilmediğini kaydetti.

Kırkpınar'da 1985 yılından itibaren güreştiğini, 27 yılın ardından güreşlere katılamamanın üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Taşçı, “Kırkpınar baş pehlivanlığında 9 birincilikle Cumhuriyet dönemi rekorunu kırdım, Osmanlı dönemindeki Kel Aliço'nun yaş rekorunu kırmak için mücadele ediyordum” dedi.

Taşçı, şöyle devam etti:
“Kel Aliço 56 yaşına kadar güreşmiş, ben 54 yaşındayım, 57 yaşına kadar güreşip rekor kırmayı hedeflemiştim ama tatsız bir olay, fındık kabuğunu doldurmayacak bir mesele yüzünden bu duruma düştük. İnşallah kemiklerin kaynamasının ardından bir sakatlık kalmaz, bir yıl arayla Kel Aliço'nun rekorunu kırmayı denemek isterim. Kırkpınar, çayır, er meydanıyla özdeşleştim, güreşten, ata sporundan kopamam. Güreşerek devam etmesem de sporcu yetiştirerek spor yaşamıma devam edeceğim. Karamürsel Belediyesi Levent Erdoğan Spor Kulübü'ndeki sporculara destek olmaya çalışıyor, antrenman programı hazırlıyorum. Başarılı olmaları için bildiklerimi, tecrübelerimi aktarıyorum. Faal olarak devam edip, Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istiyorum. Kemer hedefim yok, kemer çok, Edirne'den 9 birincilik, 2 kemerim, Türkiye genelinde çeşitli müsabakalardan altın kemerlerim var. 'Altın kemere doyduk' diyebilirim. Allah kısmet eder, sağlığım da el verirse hedefim Kel Aliço'nun rekorunu kılmak.”

“Çırak kurşunu üzüntü verici”

Ahmet Taşçı, silahlı saldırıya ilişkin şunları söyledi:
“Bu olaydan dolayı şikayetim devam ediyor. Arkadan bir saldırı, hiç beklemediğimiz, hak etmediğimiz bir durum. Şahıs tutuklu, davanın sonucunu merakla bekliyoruz. Saldırının, aynı camiadan, yıllarca yetiştirdiğimiz, spora kazandırdığımız çırağımızdan gelmesi ayrıca üzdü. Benimle ilgisi olmayan bir durumdan dolayı bu olay başımıza geldi.”

Taşçı, gidemese de Kırkpınar ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğine dikkati çekerek, bu yıl ki favorisinin takip ettiği kadarıyla geçen seneki başpehlivan Ali Gürbüz olduğunu ancak Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz, Kocaelili pehlivanlar Güngör Ekin, Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz'un sürpriz yapabilecek, iddialı başpehlivanlar arasında bulunduğunu söyledi.

Son dönemlerde baş pehlivanların bazı sorunları olduğuna işaret eden Taşçı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kural sistemi değişikliği oldu. Umarım Kırkpınar'a kadar sorun çözülür, Kırkpınar'da tarihi ata sporu örf, adet ve geleneğiyle yoğrulmuş 650 senedir yapılagelen kurallarla tekrar icra edilir. Devletimize önemli bir görev düşüyor, ata sporumuzun bir federasyonu yok. Artık federasyon olması gerekir, böylelikle dünyaya sesimizi duyurur, ata sporunu dünyaya izletme şansımız olur.”

-Olay-

Karamürsel Atatürk Caddesi'nde, eski başpehlivanlardan Mehmet Yılmaz (Cino Mehmet), Kırkpınar eski başpehlivanlarından Ahmet Taşçı'yı 5 Nisan'da tabancayla yaralamış, Taşçı, Karamürsel Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan operasyonda 3 kurşundan 2'si çıkarılmış, baldırına saplanan diğer kurşun ise riskli olduğu için çıkarılmamıştı. Polis tarafından gözaltına alınan Mehmet Yılmaz, Karamürsel Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!