"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Tasarruf zor değil

İyi beslenip sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmenin temel koşulu, cebimizde yeterli miktarda para olması.

Ama tasarruf etmenin de çok zor olmadığını bilmek gerekiyor.
Alışverişten önce bir ihtiyaç listesi yapmak ve bu sayede ihtiyacımız olmayan şeyleri almamak, bütçemize katkıda bulunacaktır.
Ayrıca elimizdeki malzemeleri ziyan etmemek de mutfakta ekonomiyi düzeltecek faktörlerden biri.
Örneğin, havucu sonuna kadar rendelemek, peyniri kapaklı bir kapta saklayarak sararmasını engellemek basit ama etkili yöntemler.
Evinizde olan malzemeyle en güzel yemekleri yapmak da biraz kitap karıştırmakla mümkün.

BADEMLİ SULTANAHMET PASTASI

Kekin hamurunu hazırlamak için yumurta ve toz şekeri çukur bir cam kapta mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın.
Üzerine yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ve irmiği ekleyip çırpmaya devam edin.
Şimdi hamurdan 2 bardak ayırıp içine kakao katın, çatalla iyice çırpın ve bir kenarda bekletin. Kalan hamura unu da ilave edip mikser yardımıyla 2-3 dakika daha çırpın.
Sonra bu beyaz hamuru yağlanmış orta boy kek kalıbına aktarın. Üzerine kakaolu hamuru gezdirip çatalla hafifçe karıştırın. Badem ve üzümleri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirip çıkarın. Kekin hafifçe soğumasını sağlamak için 10 dakika bekledikten sonra kalıptan çıkarın. Üzerine çikolatalı sos gezdirip dilimleyerek servise sunun.

5 adet yumurta
5 Türk kahve fincanı toz şeker
7 Türk kahve fincanı un
3,5 Türk kahve fincanı irmik
1 Türk kahve fincanı sıvıyağ
5 Türk kahve fincanı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 adet limon veya portakal kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı kuru üzüm
2 Türk kahve fincanı çekilmiş badem
2 yemek kaşığı kakao
1 paket hazır çikolatalı sos

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI