Tasarının tamamen çekilmesini istediler

Güncelleme Tarihi:

Tasarının tamamen çekilmesini istediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 15:16

Tasarının tamamen çekilmesini istediler

Haberin Devamı

TBMM'de görüşülen cinsel istismarla ilgili düzenlemenin komisyona havale edilmesinin ardından konuşan CHP Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Emine Yenilmez Aydemir, tasarının tamamen geri çekilmesini istedi.
Cinsel istismar düzenlemesinin mecliste geri çekilmesi nedeniyle CHP Bodrum İlçe yönetiminin Bodrum Belediye Meydanı'nda yaptığı açıklamaya CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Açıklamaya katılanlar ellerinde ‘Minik bedenimin sesi ol', ‘Çocuk gelin yoktur tecavüzcü erkek vardır', ‘Tecavüze sessiz kalma', ‘Tecavüz odasından gelin odasına' yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı. AK Partili milletvekilleri tarafından meclise verilen önergenin toplumsal infial yarattığını öne süren Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, toplumun tepkisi nedeniyle geri adım atıldığını dile getirdi.
CHP Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Emine Yenilmez Aydemir, her geçen gün kadını ve çocuğu yok sayan yasalarla karşı karşıya kalındığını öne sürerek, "TBMM'ye sunulan önergeyle tecavüz suçlarının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. AKP'yi samimi olmaya davet ediyoruz. Sokaklarda ‘Tecavüze idam' diye çığırtkanlık yapıyor, mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tecavüzcüyü ödüllendirip hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz. Tecavüzler, tacizler AKP hükümetinin kurulması ile her geçen gün arttı. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önergeyi derhal ve tamamen geri çekmeye davet ediyoruz. Bu mücadelede bende varım, diyen bütün kadınları, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri bu öneriye tamamen karşı çıkmaya çağırıyoruz. AKP iktidarının bu önergeyi komisyonda yeniden görüşmek üzere geri çektiğini öğrendik. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı nedeniyle bahsi geçen yasal düzenlemenin 11 Aralık 2016 tarihine kadar yasalaşması gerekir. Önümüzde önergeyi komisyonda ayrıntılı görüşecek kadar geniş zaman yoktur. Bugüne kadar toplumun tüm kesimlerinden tepki alan önergenin yapılacak birkaç rötuş ile yasalaşması söz konusu olabilecektir. Tamamen geri çekilmesini istiyoruz. Yasa nedeniyle mağdur olduğu ileri sürülen isim listelerinin acilen açıklanması gerekmektedir. Aksi halde bu yasa tasarısını kim ya da kimler için bu şekilde kaleme alındığı karanlıkta kalacaktı" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!