Tasarımcılar mini dedi

Kadınlar onları "feminen" yapan parçalara bayılıyor. Tasarımcılar da bunu onaylıyor olacaklar ki, kışı 60’lı ve 70’li yıllara göndermeler yapan mini elbiseleriyle selamlıyorlar.

Moda, kadınları gençlik yıllarına geri çağırıyor. Siz, orta yaş dönemlerinizde (30-45) daha klasik seçimler yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Eğer modayı izliyorsanız, gençlik yıllarınızdaki beden ölçülerinize geri dönmeli, yani modanın gidişatına ayak uymalısınız!

Stil ikonları arasında gösterilen, güzel olduğu kadar seksi olarak da tanımlanan yıldız Jennifer Lopez, son dönemlerde giydiği minileriyle bizleri 60’lı ve 70’li yıllarda renkli bir yolculuğa çıkarıyor. Hollywood’un yeni yüzlerinden Mischa Barton ise gündüzleri boho-modern, geceleri vintage görünümlü mini elbiseleriyle bu kış "küçük elbiselerin" geri döndüğünü müjdeliyor.

Tasarımcılar mini koleksiyonlarında yine bizleri geçmişe doğru renkli bir yolcuğua çıkarıyorlar. Rıfat Özbek’in Pollini için hazırladığı kış koleksiyonunda miniler ilhamını 60’lardan alıyor. Gece için birbirinden çarpıcı tasarımlara imza atan Zac Posen, balon etekli, straplez mini elbiseleriyle fark edilmek isteyen ve fiziğine güvenen kadınlara sesleniyor. Bu elbiselerin altına giyilen stiletto’lar ise kimi zaman taşlarla kimi zamansa saten fiyonklarla süslenmiş.

2007 ilkbahar-yaz koleksiyonlarının tanıtıldığı Paris Moda Haftası’nda, yazın başrol oyuncularından biri de mini. Balon formlar, vücudu saran dar modellerin ön plana çıktığı yaz, fütüristik yorumlar çok konuşulacak.

Bu kış kadifenin aksine, geceleri tafta, göndüzleri ise yünlü ve viskon kumaşlar tercih ediliyor. Kırmızı ve morun kendini gösterdiği elbiselerde, özellikle iri desenler kadınların giyim konusundaki iddiasını daha da vurgulayacak. Geceleri ise dumanlı gri tonları, siyah, gümüş ve altın kesinlikle çarpıcı, dikkat çekici ve kadınsı bir tarzı tamamlıyor.

Mini giyme kılavuzu

á Sezonda Zac Posen, Alberta Ferretti, Balenciaga gibi tasarımcıların balon formlu minileri çok moda.

á Stil danışmanları, bacak boyu kısa kadınlara dar, bedene oturan modelleri öneriyorlar. Basenlerinden şikayetçi olanlarsa hafif balon formlu modelleri tercih edebilirler.

á Uzun bacak boyları, özellikle açık renkte mini elbiselerle kalın siyah renkte opak çorapları rahatlıkla giyebilirler. Ancak boyuna çizgili miniler onları olduklarından daha uzun gösterebilir.

á Geceleri, ipek-saten, ipek-şifon, taftadan kırmızı, gri, siyah, gümüş ve altın renkte kumaşlar, gündüzleri ise retro desenler, çiçekliler, yünlü modeller, triko miniler belde kalın kemerle kullanılabilir.

á Minileri şık bir ayakkabı ile tamamlamak şart. Mary Jane tarzı yuvarlak burunlu, rugan modeller, saten abiye ve platform topuklu deri modeller, uzun çizmeler sezonun en moda’ları arasında.


"İç"inizden biri

Ayyıldız, yeni sezonda farklı kalıpların ve kumaşların öne çıktığı tasarım kokan rengarenk bir iç çamaşırı koleksiyonu hazırladı. Danteller, satenler, cıvıl cıvıl baskılarla dikkat çeken koleksiyon, evdeki şıklığınızı tamamlamak için gecelik, sabahlık, atlet, eşofman ve kaprilerle tamamlanıyor. Rahatlık ve konforu bir arada isteyenler evde de tarzını devam ettirecek.

Bu kış yine örüyoruz

T-box, yaratıcı tasarım konseptine kara kışta herkesin ihtiyacı olarak bir ürün ekledi: Örenbox. Tüm hünerlerinizi ilmek ilmek göstereceğiniz bu plastik kutuda, siyahtan mora, tarçından yeşile yünler, şişiyle birlikte yer alıyor. Evde canı sıkılanlar, televizyonun başında vakit geçirmeyi sevenler için ideal. Fiyatı: 9.9 YTL.

Adımlarınız farklılaşsın!

Geçtiğimiz hafta Converse’in düzenlediği bir organizasyonda, kendi Convers’imizi kendimiz tasarladık! Ortaya çok renkli ve yaratıcı modellerin çıktığı bu organizasyonda, kışın en yeni modelleriyle de tanışma fırsatımız oldu. Ayakkabının alt tabanında bile dövme desenlerinin yer aldığı Sailor Jerry, deri, nubuk, süet, ekoseli Chuck Taylor All Star’ları görmeden alışveriş listenizi tamamlamayın. Convers’lerin fiyatları 89-225 YTL. arasında değişiyor.
Yazarın Tüm Yazıları