Taş ve tahtayla doldurdular

Güncelleme Tarihi:

Taş ve tahtayla doldurdular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 15:25

İncesu Caddesi’nin, Türközü Mahallesi sınırları içinde kalan bölümündeki altyapı çalışmasının ardından asfaltın yenilenmemesi mahalleliyi isyan ettirdi. Çareyi, kazı alanlarını taş, tahta ve kartonla doldurmakta bulan vatandaşlar, “Köy yoluna döndü, her yer çamur. Kışı böyle geçiremeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), İncesu Caddesi’nin, Mamak’a bağlı Türközü Mahallesi sınırları içinde kalan bölümünde, yaklaşık bir ay önce altyapı çalışması başlattı. Bir hafta süren çalışmalar kapsamında 407. ve 167. sokaklar arasındaki su hattı yenilendi. Ancak çalışmalar sırasında kazılan asfalt yenilenmedi ve yolda derin çukurlar oluştu. Kazı alanlarının üzerine dökülen toprak ise yağmurun etkisiyle çamura döndü.
Asfalt yenilenmediği için mağdur olan cadde sakinleri ise duruma tepki gösterdi. Çukurlar nedeniyle araçlarının zarar gördüğünü ve çamurda yürüdüklerini belirten vatandaşlar çareyi, kazı alanlarına karton, taş, tahta koymakta buldu. Yola asfalt atılması için talepte bulunduğu ALO 153 Mavi Masa’dan, “Bölgede çalışmalar devam ediyor” yanıtını aldığını ifade eden bir esnaf şunları söyledi:

Haberin Devamı

KIŞI BÖYLE GEÇİREMEYİZ

“Bir aydır burası böyle. Mahallenin arka tarafları yeni yerleşim bölgesi olduğundan uzun zamandır çalışma var zaten ama bizim caddedeki çalışma farklıydı. Zaten bu yüzden çalışma da kısa sürede bitti. Ama yama yapılmadığından ilk yağmurda köy yoluna döndü. Her yer çamur. Dükkana müşteri gelmez oldu. Çamura basmamak için başka yerlere gidiyorlar. Yolun yenilenmesini istiyoruz. Kışı böyle geçiremeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!