Tartışmalı tesiste sürpriz gelişme

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı tesiste sürpriz gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 11:40

İZMİR Defterdarlığı, üç yıldır atıl durumda bekleyen Kaynaklar Et Entegre Tesisi'nin yıllığı 740 bin 469 TL'den 30 yıllığına pazarlık usulü irtifak hakkı ihalesine çıktı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 6,5 milyon TL'ye iki yıl önce istediği ancak Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 27,5 milyon TL bedel biçtiği Tesis'in "Et Entegre Tesisi" olarak kullanılması şartı olan ihale 4 Şubat'ta gerçekleşecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük hissedarı olduğu dönemde Tansaş tarafından yapılan Kaynaklar Et Entegre Tesisi 15 yıllık sözlemesi 2013 yılında dolana kadar İzmir'in tek entegre et tesisi olarak hizmet verdi. Sözleşme sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi sürecinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin Tansaş hisselerini satmış olması ve buranın işletmesinden kira aldığı gerekçesiyle tahsis ettiği araziyi geri aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin et entegre tesisi olmamasından dolayı tesisi satın almak için harekete geçti. Tahtalı Havzası'nda imar sınırlamasında olan alanda bulunması nedeniyle yeni ve başka bir tesis yapılalamayacak olmasının da etkisiyle tesis ve bulunduğu alan için 6.5 milyon TL teklif eden Büyükşehir Belediyesi'ne Milli Emlak'tan red yanıtı geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milli Emlak'ın 27,5 milyon TL istediğini açıkladı. Büyükşehir bu bedeli ödemeyince tesis atıl durumda kaldı. İzmir'de kasaplar başka entegre tesis olmadığı için sıkıntı yaşadı.

Haberin Devamı


Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Ak Partili milletvekilleri ve belediye meclis üyeleriğne entegre tesisisin İzmir'e kazandırılması için çağrıda bulundu. Kocaoğlu Kasım 2015'de Kırıklar'da yaptığı bir konuşmada "Bu kentin mezbahası var. Hem de burada, Kaynaklar'da. Ne oldu o mezbaha? Mezbahayı aldılar. Bize geçiyordu, vermediler. Tahtalı Havzası'nda çivi çakılmayan, inşaat yapılmayan 100 dönüm araziyi 6.5 milyon lira vererek almak istedik. Onlar 27.5 milyon lira istedi. Kimse bu paraya almaz. Tansaş'ın yani Büyükşehir'in parasıyla yani İzmirli'nin parası ile yapılan et entegre tesisi şimdi çürümeye terk edildi. Hadi meclis üyeleri, hadi milletvekilleri; alın şurayı! Parasını veriyoruz... Çalışın! Biz de Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim edelim" dedi.

Haberin Devamı


Kaynaklar Entegre Tesisi'yle sürpriz gelişme İzmir Defterdarlığı Konak Emlak Müdürlüğü'nden geldi. Defterdarlık tesisle ilgili "İrtifak hakkı tesisi ihale" ilanı yayınladı. İlanda Kaynaklar'da tesisin bulunduğu 105 bin 603 metrakelik alanın 22 bin 203 metrekarelik kısmı dışında kalan 83 bin 400 metrekare üzerinde bulunan yapıyla birlikte "Et Entegre Tesisi" olarak kullanılması amacıyla 30 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli intifa hakkı tesisine esas olmak üzerine ilk yıl için tespit edilen tahmini bedel üzerinden (740 bin 469 TL) pazarlık usulü irtifak hakkı ihalesi yapılacağı açıklandı. İhale 4 Şubat'da gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!