Tartışılan öpücük

Güncelleme Tarihi:

Tartışılan öpücük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 10:41

Eşcinsellik karşıtı yasaların kamuoyunda bolca tartışıldığı, eşcinsellik propagandası yaptığı düşünülen kişilere ağır cezaların verildiği Rusya'da şampiyon atletlerin verdiği fotoğraf ses getirdi.

Haberin Devamı

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası 4X400 metre bayrak yarışında birincilik kürsüsüne çıkan Rus takımından Kseniya Ryzhova ve Tatyana Firova ödül sevinçlerini 'samimi' bir şekilde kutladılar. Ancak bu kutlama tartışmaları da beraberinde getirdi.

Öpüşmeli kutlama sonrasında haber kanallarına bilgi veren Rus atletizm takımının yetkilileri olayın 'abartılmaması' gerektiğini söyleseler de çeşitli eşcinsellik siteleri iki atletin, ülkede halen yürürlükte olan eşcinsellik propandası yasasını ihlal edip etmediğini soruyor.

ISINBEYEVA'DAN TARTIŞILAN EŞCİNSELLİK YORUMU

Çok sayıda eşcinsel sporcu şampiyona boyunca konuyu gündeme taşırken Rusya'nın dünya şampiyonu sırıkla atlama sporcusu Yelena Isinbayeva, ülkesindeki yasaları savunarak "Rusya'da kadınlar erkeklerle, erkekler kadınlarla birlikte olur" demişti.

Öte yandan Rusya'da eşcinsellere karşı sokaktaki şiddet saldırıları sistematik bir şekilde artarken, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, tepkiler olmasına rağmen 2014'de Rusya'da yapılacak Soçi Kış Olimpiyatlarını boykot etmeyi düşünmediklerini söylemişti.

OBAMA'DAN PUTİN'E SERT MESAJ

Haberin Devamı


Tartışılan öpücük

BAKMADAN GEÇME!