Tartı aletleri muayenesi özelleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Tartı aletleri muayenesi özelleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 13:55

Tartı aletleri muayenesi özelleştirildi

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, tartı aletlerinin muayenelerinin özelleştirildiğini açıkladı.

Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası (MBBBO) Başkanı Abdullah Akça, tartı ve tartı aletlerinde beyanname verme süresinin 28 Şubat 2017 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği'nde geçen sene 30 Aralık'ta değişiklik yapılarak muayenelerin özelleştirildiği söyledi. Pazar esnafının tartı aletlerinin muayenesini belediyenin, bakkallar ve büfeciler gibi sabit esnafın muayenelerinin ise özel sektör tarafından yapılacağını anlatan Başkan Abdullah Akça, "Sabit esnafların muayene işlemleri için Alanya merkezli Özmen Kalibrasyon Tartı Aletleri Muayene Servisi adı altındaki firma ihaleyi kazandı. Bundan sonra yeni ihaleye kadar adı geçen firma beyanname ve muayene işlemlerini gerçekleştirecek. Manavgatlı firmalar bu ihaleye neden girmediklerini bilemiyorum. Belki yeterli firma yoktu, belki de ihaleyi ciddiye almadılar" dedi.

Tartı ve tartı aletleri beyannamelerinin 2 yılda bir verildiğini hatırlatan Akça, "15-20 gün öncesinde bazı üye bakkal esnafı arkadaşlarımız bizi arayıp, bazı kişilerin tartı ve tartı aletleri beyannamesi için dükkanlarına geldiklerini, resmi bir görünüşleri olmayan bu insanların kim olduğunu sordular. Yönetmelikte yapılan değişikliği anlatarak esnaf arkadaşlarımızı bilgilendirdik ve ihaleyi alan firma yetkilileriyle görüşme yaptık. Yetkiyi yeni devir aldıkları için sıkıntılar yaşayabileceklerini, belediyede görevli ölçü ayar memuru arkadaşımızın da desteğiyle bu zamana kadar beyanname kabul etme görevini bizim gerçekleştirdiğimizi bundan sonra da böyle yapılmasının uygun olduğunu ifade ettik. Firma ile yaptığımız mutabakat sonunda odamıza üye esnafımızın beyannamelerini her zaman olduğu gibi 28 Şubat tarihine kadar biz alacağız" diye konuştu.

Oda olarak sadece beyanname alacaklarını, ücretlerin ise firma temsilcilerinin ziyaretlerinde onlara ödeneceğinin altını çizen Başkan Akça, "Biz sadece bakkal esnafı adına konuşabiliriz ama tartı aletlerini kullanan bakkal esnafının dışında kasaplar, yemciler gibi birçok esnaf var. Bu arkadaşlarımız da yetkisiz kişilere karşı, yaka kartsız, sigortasız çalışan kişilere dikkatli olmalı" dedi.

Başkan Abdullah Akça oda olarak Alanyalı firmayla görüştüklerini ancak son günlerde ortaya başka bir firmanın da çıktığına dair duyumlar aldıklarını bu nedenle esnafların dikkatli olmasını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!