Tarsus’ta zeytin ve salamura tesisi’nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarsus’ta zeytin ve salamura tesisi’nin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 14:24

Tarsus’ta zeytin ve salamura tesisi’nin temeli atıldı

Haberin Devamı

TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan zeytin-salamura tesisinin temeli atıldı.
Dedeler Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada konuşan Başkan Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşın eksiğini gidermek için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını belirterek, "Biz her konuda belediyecilikte öncü olma gayreti içerisindeyiz. Değişik çeşitlerle bölgemizde ki üretimi artıra gayreti içerisindeyiz. Gücümüz nispetinde bu destekler bundan sonra da devam edecek. Bugün burada zeytin ve yaprakla ilgili salamura tesisi açıyoruz. Ama bu bir prototip örnek. Burada başarılı olduğumuz takdirde, ilave tesisler yapacağız. Burası önemli bir merkez olacak. Vatandaşımızın ve ekonominin yararına olacak. Bu yüzden yapılana sahip çıkmak ve korumak mecburiyetindeyiz" dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Can ise, Büyükşehir Yasası’na birçok belediye başkanı olarak ayak uydurmakta zorlandıklarını ifade ederek, "Burhanettin başkanımız marka bir başkan olduğu için zorlanmadı ve yapılanmayı kısa sürede başardı. Başkanımız 30 büyükşehir arasında tarımsal hizmetler dairesini ilk kuran başkandır. Bugün de ilçemize ve Mersin’e böyle güzel bir tesisi kazandırıyor" diye konuştu
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ergezer de temeli atılan tesisten dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkür ederek, şunları söyledi:
"Böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. Bu tesis sayesinde insanlar iş sahibi olacak ve bölge canlanacak. Bugün tarım ayaklar altında ama sayın Kocamaz diyor ki, "Ben tarımı ayaklar altında süründürmeyeceğim. Tarıma gereken desteği vereceğim" diyor. Dağıttığı fidanlar ve açtığı tesislerle de bunu ispatlıyor."
‘Zeytin-Yaprak Salamura Tesisi Projesi’ kapsamında temeli atılan 4 bin metrekarelik tesis 1 milyon 595 bin TL’ye mal olacak. Geleneksel salamura üretimini gerçekleştirecek tesiste yöresel zeytin ve asma yaprağı çeşitleri değerlendirilerek, yörenin tanıtılmasını sağlayacak. Bölge ekonomisine katkı sağlayacak tesis ile aynı zamanda bölgedeki işsiz kadınlara istihdam alanı oluşturulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!