Tarsus’ta okul inşaatlarına denetim

Güncelleme Tarihi:

Tarsus’ta okul inşaatlarına denetim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 16:49

Tarsus’ta okul inşaatlarına denetim

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus ilçesinde, Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, altyapının geliştirilmesi ve eğitime katkı sağlamak amacıyla inşa edilen okulların son durumunu yerinde denetleyerek bilgi aldı.
Gelecek dönem eğitime başlayacak okulların, sınıflardaki öğrenci sayısını düşürmesi açısından önem taşıdığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı, Tarsus’ta eğitim kalitesinin arttırılması ve daha sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Avrupa Birliği fonundan yapılacak yardım ile yapılması planlan Ferahim Şalvuz Mahallesi’nde bulunan Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi ve Kırklarsırtı Mahallesi’nde bulunan Borsa İstanbul İlkokulu’na Çelik Konstrüksiyon yapımının inşaat aşamasında olduğunu ifade eden Kalaycı, "Okulların ikisi de çelik konstrüksiyon yapısında prefabrik olarak inşa edilecek. Yapılacak okullarla İlçemizde oldukça yüksek ek kapasite oluşturacak" dedi.
Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması için yeni okul inşaatları ve mevcut okulların tadilatlarının devam edeceğini kaydeden Kalaycı, inşaat sürecinin sorunsuz ve hızlı biçimde tamamlanması için inceleme ve denetimlerin devam edeceğini dile getirdi.
Kaymakam Ünal ise incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede "Öğrencilerimizin iyi bir eğitim almalarını istiyoruz. Çocuklarımızın eğitiminde, öğrenim gördükleri okulların kalitesinin de oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle eğitim yatırımlarına önem veriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!