Tarsus'ta kurbanlıklar kilogramı 20 ila 21 TL'den satılacak

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta kurbanlıklar kilogramı 20 ila 21 TLden satılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 17:08

Tarsus'ta kurbanlıklar kilogramı 20 ila 21 TL'den satılacak

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde kurban fiyatları ve satış ile kesim yerleri belirlendi. Buna göre; koyun kilogram fiyatı 21 TL, keci ve büyükbaş hayvan ise 20 TL'den satılacak.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şevket Can, şehir içerisinde ve meskun mahalde kurbanlık hayvan satışına izin vermeyeceklerini belirterek, "Hayvan satış yerleriyle ilgili hazırlıkları tamamladık. Kurallara uygun, hijyenik ortamda satış yapılması için 5 ayrı noktayı belirlerken, 3 ayrı noktada kesim yapılabilecektir. Kurban gibi bir ibadetin maksadına uygun şekilde yapılması hususunda çaba sarf ediyoruz" dedi.
Kurbanlık fiyatlarına ilişkin bilgiler de veren Can, "2018 yılı kurbanlık kilogram satış fiyatlarımızı belirledik. Koyunun kilogram fiyatı 21 TL, keçinin ve büyükbaş hayvanın kilogram fiyatı 20 TL belirlendi" ifadesini kullandı.
Öte yandan; kurbanlıkların Fevziçakmak Mahallesi Kuvva-i Milliye Parkı arkası, Bağlar Mahallesi İMKB Okulu yanı, Şehitlertepesi Yüzbaşı Yaşar Caddesi üzeri, Hürriyet Mahallesi Hürriyet Evleri arkası ve Kavaklı Mahallesi Cem Evi Civarı Hayvan Pazarı'ndan alabileceği, kesimlerin ise belediye mezbahanesi, Gaziler Mahallesi Mavi Bulvar üzerindeki belediye dershanesi yanında ve Şehitishak Mahallesi Turkuaz Kapalı Semt Pazarı arkasında yapılabileceği bildirildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!