Tarsus'ta hal esnafının sorunları dinlendi

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta hal esnafının sorunları dinlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 14:16

Tarsus'ta hal esnafının sorunları dinlendi

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesindeki Meyve Sebze Hali esnafını ziyaret eden Belediye Başkanı Şevket Can ve MHP Milletvekili Baki Şimşek, esnafın sorunlarını dinledi.
Tüm esnafın sıkıntısını derdini bildiğini ifade eden Can, "4 yıldır Belediye Başkanıyım Hal’den bana intikal eden herhangi bir sorun yansımadı. Halde güzel bir kardeşlik ortamı var. 150 komisyoncumuz, 60 küçük sevkiyatcımız, 32 tane eski ardiye, son olarak yapılan 14 ardiye ile toplam 256 esnafımız var. Çalışanlarıyla birlikte baktığımızda bu sayı binle iki bin arasında. Ciro olarak baktığımız zaman üretici bölgesi olduğumuz için belli bir miktar ciroyu buluyor. Ülkemizde Tarsus hali üretici bölgesi olmasından ötürü büyük önem arz etmektedir. 2014 sonrası hallerin tamamı büyükşehir belediyemize geçti. Eskiden rusüm yüzde 2'ydi şu anda yüzde 5. Yani dörtte bir azaldı. Büyükşehir belediyemizin burada geliri yok, zararda diyebiliriz. Belediyecilikte ticaret olmaz, kamuya hizmet ediyoruz, vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz" dedi.
Tarsus'ta hal camiasının şanslı olduğunu kaydeden Şimşek, "Halin sorunlarını çok iyi bilen hal müdürlüğü yapmış, birçoğunuzu şahsen tanıyan bir belediye başkanımız var. Aynı zamanda hemşerimiz olan yine hal esnafıyla yıllardır aynı sektörün içinde zirai ilaç bayiliği yapan çiftçinin köylünün sorunlarını çok iyi bilen bir büyük şehir belediye başkanımız var. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatının yarısını tek başına karşılayan Mersin var. Mecliste söylediğimde şaşırıyorlar. Mersinin her bir ilçesi Türkiye'nin tükettiği ve ihraç ettiği ürünün yarısını karşılıyor. Ama maalesef bu kadar ürün yetiştirip karşılığını alamayan bir Mersin var" diye konuştu. 
Toplantı, Başkan Can'ın esnafların sorularını cevaplamasıyla sona erdi.


​FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!