Tarsus'ta esnafa 'Nace kodları' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta esnafa Nace kodları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 15:15

Tarsus'ta esnafa 'Nace kodları' anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde esnaf odaları yöneticileri, Avrupa Topluluğu'nda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması (Nace kodları) konusunda bilgilendirildi
Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz’in ev sahipliğindeki toplantıya çok sayıda meslek odası başkanı katıldı. Toplantıda konuşan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Talat Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca 17 başlık altında esnaf ve sanatkar meslek kollarının belirlendiğini ve bin 562 meslek dalının bu alanlara dağılımının yapıldığını söyledi. Bugüne kadar 490 meslek dalında kayıt yaptıklarını açıklayan Dinçer şu değerlendirmeyi yaptı:
"Uluslararası kod olarak isimlendirilen Nace kodlama sistemi sadece vergi dairelerinde kullanılırken, bizler bunun dışında kalıyorduk. Örneğin bir kreş, sağlık ocağı, eğitim kurumlarını sisteme dahil edemiyorduk. Ancak bu Nace kodlarıyla vergi dairelerindeki aynı kodlara sahip olacağız. Sistemde yer alan her mesleği kayıt altına alma imkanına kavuşacağız."

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!