Tarsus’ta 68 bin 531 öğrenci ders başı yapacak

Güncelleme Tarihi:

Tarsus’ta 68 bin 531 öğrenci ders başı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 11:25

Tarsus’ta 68 bin 531 öğrenci ders başı yapacak

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde bu yıl 68 bin 531 öğrenci, 4 bin 400 öğretmen ve idareci ders başı yapacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, 2017-2018 döneminin seminer çalışmalarıyla başladığını, 6 bin 642 okul öncesi, 20 bin 095 ilkokul, 21 bin 555 ortaokul ve 20 bin 239 lise öğrencisi olmak üzere, toplam 68 bin 531 öğrencinin 18 Eylül'de eğitim öğretime başlayacağını söyledi. Yeni dönemde 4 bin 400 idareci, öğretmen ve yardımcı personelin görev alacağını ifade eden Müdür Kalaycı, şu bilgileri verdi: 
"Bakanlığımızın belirlemiş olduğu tekli eğitime geçiş için okul sayımızı ve derslik kapasitemizi hızla arttırıyoruz. Mevcut okulların tadilat işlemlerinin yanı sıra yatırım planlarımıza aldığımız okulları da inşa ediyoruz. Eğitim kalitesinin arttırılmasının yolu projeler üretmekten geçer. Biz de Müdürlüğümüzde Özel Büro Proje birimini oluşturarak daha çok proje üretmeyi ve yürütülen projelere rehberlik etmeyi amaçladık. Geçtiğimiz yıl Mersin birincisi olarak 3 projemizin Yenilikçilik Ödüllerinde saha araştırmasına kalması gururunu yaşadık. Bu yıl 20 projeyle yer alarak farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz."
TEOG ve LYS'nda hedeflenen başarıya ulaşmak için öğrencilere olduğu kadar öğretmenlere de eğitimler verildiğini ifade eden Kalaycı şöyle devam etti:
"Verdiğimiz hizmet içi eğitimlerle öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını yıl boyunca kaybetmemelerini sağlayarak daha donanımlı olarak öğrencileri sınavlara hazırlamayı hedefliyoruz. İçinde bulunduğumuz seminer döneminde yenilenen ve güncellenen müfredat programları tanıtım toplantılarıyla da öğretmenlerimizi ders içerikleri hakkında bilgilendiriyoruz."

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!