Tarsuslu öğrencilerden başarı

Güncelleme Tarihi:

Tarsuslu öğrencilerden başarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 08:55

İstanbul Çekmeköy Belediyesi tarafından Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar adına düzenlenen ‘Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Bilim Olimpiyatı’nda derece alan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

26 ülke ve 785 projenin yarıştığı Uluslararası Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatı’na ‘Annen Kulağıyla Görüyor Gönlüyle Hissediyor’ isimli projeyle katılan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri finalde dördüncü oldu. Eyüphan Gök ve Mehmet Ali Sarp’ın hazırladığı proje, teknoloji, araştırma ve enerji verimliliği olmak üzere 3 dalda yarıştı. Finale kalan proje, komisyon tarafından değerlendirmeye tabi tutuldu. Yapılan değerlendirme sonucu, Eyüphan Gök ve Mehmet Ali Sarp’ın hazırladığı proje teknoloji dalında 4’ncü oldu.

Olimpiyatlarda başarı gösteren öğrenci ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdür Adem Koca’yı ziyaret etti. Öğrencileri ve öğretmeni başarıdan dolayı tebrik ederek birer teşekkür plaketi veren Koca, "Ulusal ve uluslararası öğrenci projeleri yarışmalarında elde ettikleri başarılar ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015/2016 eğitim öğretim yılında tartışmasız Mersin’in en başarılı okulu olduğunu ispatladı" dedi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!