Tarsus’a camii ve taziye evi

Güncelleme Tarihi:

Tarsus’a camii ve taziye evi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 10:42

Tarsus’a camii ve taziye evi

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından yaptırılan camii ve taziye evi törenle açıldı.
Tozkoparan Mahallesi’nde Adalet Sarayı yanına yaptırılan Adalet Camii ve taziye evinin açılışına MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanttin Kocamaz, Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Başkan Can, hizmet ederken hiçbir ayrım yapmadıklarını belirterek, "Adalet Camiisi belediyemiz tarafından yapılan 2’nci camimizdir. Bodrumunda taziye evi ve ibadethane ve teras katı da olan yaklaşık 1000 metrekare 1200 kişilik 3 katlı bir camidir. İçi cemaatle dolu olsun şehrimize hayırlı olsun" dedi.
İl Müftüsü Coşkun da, camilerin önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaymakam Ünal, camilerin insanların bir araya geldiği yerler olduğunu ifade ederek, "Bu birlik ve beraberlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Bu eser bu açıdan önemlidir" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz,  kendisinin Tarsus’ta göreve başladığından ilçede 18 caminin olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Tarsus her geçen gün biraz daha büyüdüğü için vatandaşlarımız akın akın belediyeye geliyor. Cami yaptırmak istediklerini söylüyorlar. Ama arsa bulamadıklarını ifade ediyorlardı. Ancak biz dolaylı yollardan cami derneklerine destekler veriyorduk. 2014 yılına kadar 80’e yakın cami yapıldı. Camilerin içinin de dolması gerekiyor. İnşallah bu camimizin de içi dolacaktır."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, camilerin kutsal mekanlar olduğunu vurguladı.

 

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ın yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!