Tarsus Belediye Meclisi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Tarsus Belediye Meclisi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 10:50

Tarsus Belediye Meclisi toplandı

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),(DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçe Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından meclis komisyondan gelen evrakların görüşülmesine geçildi. 
Meclis, asfalt, toplu konut ve kentsel dönüşümde kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 38 Milyon TL kredi kullanılması oy çokluğu ile kabul edilirken, mülkiyeti belediyeye ait olan 3 ayrı taşınmazların satışına, takasına, 3 yıldan fazla kiralanmasına ya da kat karşılığı değerlendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Son maddede ise toplu konut konusu gündeme geldi. Değeri yetkili mahkeme tarafından yaptırılacak bilirkişi incelemesi neticesinde belirlenmek üzere, mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan Fevziçakmak Mahallesi'ndeki taşınmazların sermaye artışına karşılık olmak üzere Tarsus İmar Ticaret Limited Şirketi'ne sermaye olarak konulması ve devredilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Can, toplu konutun bir an önce hayata geçmesi için çalışmaları hızlandıracaklarını ifade ederek, "Gösteri merkezi ile ilgili isim çalışmasını vatandaşlarımıza sormayı planlıyoruz. Bunla ilgili sosyal medya üzerinden bir anket çalışması yada kamuoyunun görüşüne başvurabiliriz. Duatepe kentsel dönüşüm süreci uzun bir süreç. Duatepe mahallemizde hissedarlar konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Aşılması gereken resmi sıkıntılar aşıldıktan sonra inşaat başlayacaktır. Bizim ihalelerimiz açık ihalelerdir. Şartları uyan herkes ihalelerimize katılabilir. İhalelerimizin hepsi  yayınlanır. İnternetten direk şartnameyi indirir. Parke ihalemize 6 firma katıldı. Arkadaşlarımız ihale tekliflerini değerlendiriyor.  Aynı şekilde otel ihalemizde açık bir ihaledir. 2 firma şartnameyi aldı" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!