TARSİM'den sigorta uyarısı

Güncelleme Tarihi:

TARSİMden sigorta uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:22

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürlüğü, 5 Mart'ta sona erecek fındık için tarım sigortası konusunda üreticilere uyarıda bulundu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, fındık ürününde 2016 yılı poliçe tanziminin sona ermesine 9 gün kaldığı, üreticilerden vakit kaybetmeden sigorta yaptırmaları istendi.

Ürününü sigorta ettiren çiftçilerin bu yıl için geleceklerini garanti altına alacaklarına işaret edilen açıklamada, "Frekansı ve şiddeti artan doğal riskler ve yıllar itibarıyla değişen iklim şartları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki tarımsal faaliyetleri doğrudan ve olumsuz yönde etkilemektedir. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu fındık bahçelerinin zamanından önce uyanarak yaprak açması olası bir don riskinde, tarımsal üretim faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyecektir" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, önceki yıllarda bölgede fındık ürününün zirai dondan etkilendiği, bu durumdan olumsuz etkilenen üreticilerin zararlarının TARSİM kanalıyla giderildiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Nitekim geçtiğimiz yıllarda, başta Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon illeri olmak üzere Karadeniz bölgesi genelinde etkili olan don riski başta olmak üzere dolu, fırtına, heyelan olayı sonucu ana ürün olan fındık ile birlikte pek çok ürün zarar görmüş ve bu durum sigortası olmayan üreticilerimizin boynunu bükmüştür. Bu nedenle üreticilerimizin yine olası mağduriyetler yaşamaması için zaman kaybetmeden poliçelerini yaptırmaları gerekmektedir. Aksi halde son pişmanlıklar hiçbir derde çare olmuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!