Tarkan'ın yeni şarkısı ilk kez hurriyet.com.tr'de

Güncelleme Tarihi:

Tarkanın yeni şarkısı ilk kez hurriyet.com.trde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 01:14

Bir süredir uykuda olan müzik sektöründe yeni sezona doğru atak başladı. İşte inceden inceye yüzünü gösteren yeni yaz şarkıları... Yeni şarkılar arasında Tarkan'ın ilk kez hurriyet.com.tr ve netd'de yayınlanan şarkısı 'Hop De' de var.

Haberin Devamı

TARKAN FEAT İSKENDER PAYDAŞ- HOP DE
YATAK ODASINDAN LİSTELERE SESLENİYOR

İncelikli, derin şarkı sözlerinin adamı Tarkan, İskender Paydaş’ın ‘Zamansız Şarkılar II’ albümünün çıkış şarkısı ‘Hop De’de konuyu ters köşeye yatırmış. ‘Hop de’, ‘hele durumu çak’, ‘kop gel’ gibi ‘bir atımlık’ sözlerin birbirine olan uyumundan bir şarkı oluşmuş. Tarkan olmasa, bir başkası bu şarkıyla bir çıkış yapsa ‘Bu kadar basit de olmaz’ diyerek belki de çoktan ekranı kapatmıştık. Lakin pop müzikte Tarkan’ın kredisi asla bitmez. 1992’den beri yer yer yağışlı, yer yer kurak da olsa bundan her türlü kurtulmuş özellikle de son yıllarda gönlümüzde güneşler açtırmış bir Tarkan var yine karşımızda.

KLİBİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Tarkanın yeni şarkısı ilk kez hurriyet.com.trde

Bakmayın siz Tarkan'ın gözlüklü olduğuna. Klipte şuh bakışlar ve yine o bildik Tarkan var.

Haberin Devamı

‘Sen senin hakkından eğer gelemiyorsan/ Seni izin ver de ben yola getireyim o zaman’ şarkının damarını besleyen bir cümle. Belki de bu kadar ‘hop, çak, kap, tak’ gibi tek hecelilerle uğraşılmasaydı, bu şarkıdan da bir ‘Aşk Gitti Bizden’ çıkabilirdi. Biliyoruz, kafiye pop müziğin şanındandır. Ve evet, Tarkan tıpkı bir dönem belgesel seslendirme işindeki ‘martılar… uçuyorlar’ derkenki ünlü ‘yatak odası sesi’yle söylüyor tüm şarkıyı. Tıpkı bir zamanlar ‘Aacayipsin’ albümünde yer alan ‘Seviş Benimle’ şarkısındaki müthiş cesareti gibi… Yine o ses! Ama dürüst olalım, ona yakışıyor. Bundan sonra ‘Hop De’ çalacak, biz de sesi açacağız. Bu çok açık ve net görünüyor.

KLİBİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

'Hop De'- Tarkan feat İskender Paydaş (Zamansız Şarkılar II, DMC)


HADİSE- NERDESİN AŞKIM
ÜNLÜ SLOGANIN EKMEĞİNİ YİYOR

Tarkanın yeni şarkısı ilk kez hurriyet.com.trde

Hadise’nin ‘Tavsiye’ adını verdiği yeni albümü iki gün önce yayınlandı. Albümün çıkış şarkısı ‘Nerdesin Aşkım’ın kullandığı ‘Nerdesin aşkım, burdayım aşkım’ sözleri Gezi’de marş haline gelmiş, bu yılki LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde de meydanları inletmişti. LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerin haberlerine yer veren Kaos GL, şarkı ile ilgili resmi web sitesinde ‘2013 İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde popülerlik kazanan ‘Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım!’ sözlerine yer veren şarkıda, ‘marşla yürüyorsun’, ‘dolaba mı saklıyorsun?’ gibi sözler olsa da klipte Onur Yürüyüşü’ne dair herhangi bir gönderme bulunmuyor’ ifadelerinin yer aldığı bir habere yer verdi.

Haberin Devamı

Şarkı; bir dönemin nefis şarkılarını yazan rock grubu Sakin’den Onur Özdemir ve müzisyen Alper Narman imzalı. İkilinin bu yılki en büyük işlerinden biri Ayşe Hatun Önal’a ait olan ‘Çak Bir Selam’dı. Hadise’nin iddialı bir çıkış yaptığı ‘Nerdesin Aşkım’ ise sanki yalnızca popüler bir sloganın deyim yerindeyse ‘ekmeğini yemekten’ öteye gidememiş gibi görünüyor. Bugüne kadarki başarılı işlerine dönüp baktığımızda, Hadise’den beklentimiz daha yüksekti. Keşke albümde yer alan ve yine aynı ikiliye ait olan ‘Tokat’ şarkısı ile çıkılsa ve ‘Nerdesin Aşkım’a hiç girişilmeseydi.
‘Nerdesin Aşkım’ (Tavsiye, Pasaj Müzik)


ESİN İRİS- BU GECE
BUNDAN SONRA ONUN DEVRİ BAŞLAYACAK

Haberin Devamı

Tarkanın yeni şarkısı ilk kez hurriyet.com.trde

Bugüne kadar dilimize yapışan, bazen söylemekten kurtulamadığımız için sinirlendiğimiz ama yine de dinleye dinleye sevmeye başladığımız ne kadar şarkı varsa, emin olun bir çoğu Esin İris imzalı. İris, bugüne kadar pek çok önemli ajansta reklam yazarlığı yapmış bir müzisyen. Koray Candemir’in ‘Kalan Giden Benim’, Gökçe’nin ‘Tuttu Fırlattı’, ‘Ne Yapardım’ gibi şarkıları, Keremcem’in ‘Aptal Aşık’, Ayhan Sicimoğlu ile birlikte ‘En Estambul’, Kaçak grubunun ‘Slogan Yok’, Kolpa’nın ‘Hiç Bitmez Bu Masal’ gibi listelerde iyi yerlere gelen ünlü şarkıları ona ait… Bugüne kadar ‘camiada’ bilinen ve takdir gören Esin İris’in şarkı yazarlığı, Nil Karaibrahimgil stilinden bir gömlek üstte. Son yedi yıldır reklam ve jenerik müziklerine, pek çok şarkıda düet gibi işlere girişen Esin İris’in beş yıldır üzerinde çalıştığı ve 2 Eylül’de yayınlanacak ilk albümü ‘Yine Mavi’ müzik dünyası için beklenen bir projeydi. Poplu, alaturkalı olduğunun sinyallerini verilmiş olan albümün ‘Bu Gece’si insanın içini kıpır kıpır ediyor.
‘Bu Gece’ (Yine Mavi 2 Eylül 2014, Sony Music)

Haberin Devamı


GECE – BOMONTİ SOKAKLARI
SON DÖNEMİN EN İYİ ROCK ALBÜMÜ

Tarkanın yeni şarkısı ilk kez hurriyet.com.trde

Son albümleri ‘İyi Niyetli Bir Gün’ ile Türkçe rock dünyasının en iyi rock albümlerinden birini yapan Gece, üçüncü kliplerini ‘Bomonti Sokakları’na çekti.

Usta müzisyen Cahit Berkay’ın da rol aldığı klipte Ankaralı topluluk siyah beyaz eski dönemlerden selam ediyor, sonrasında ise 70’lerden 80’lere uzanan geniş bir yelpazede yeniden günümüze dönüyor. Albüm bahar aylarında yayınlandı ancak konserlerde en çok eşlik edilen şarkılardan biri olan ‘Bomonti Sokakları’nın fırtına estireceği aşikâr.

'Bomonti Sokakları' (İyi Niyetli Bir Gün, Sony Music)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!