Tarkan’la film çekmek istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Tarkan’la film çekmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 00:00

İlker İnanoğlu, bir sinema filmi için kolları sıvadı... Biri star, diğeri şiddete eğilimli iki arkadaşin hikayesini kaleme alan İnanoğlu, cani ruhlu adamı kendisinin canlandırmak istediğini, star rolü için de Tarkan’ı düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

BİR DÖNEMİN ÇOCUK YILDIZIYDI (FOTO GALERİ)

“Arka Sokaklar”, aylardır izlenme rekorları kırıyor. O dizide rol alan biri olarak bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?
- Karakterlerin samimiyetine... Polislerin bireysel dünyalarının da ekrana gelmesi izleyicinin hoşuna gidiyor.

Babanızın yapım şirketinin (Erler Film) imzasını taşıyan bir dizide rol almak avantaj mı, dezavantaj mı
- Daha zor tabii. Çünkü yapımcılar, başka projelerde yer alamayacağımı düşünüyor. Mesela “Bir projemiz vardı, oynamazsınız diye size teklif getirmedik” diyorlar. Bir de oyunculuğumu göstermek için iki kat efor sarf ediyorum.

Niye başka projelerde yer almayacağınızı düşünüyorlar sizce?
- Hep kendi projemi yaptım, babamın yapım şirketinde çalışıyorum ya, dışarıya bir şey yapacağımı düşünmüyorlar. Kafadan “oynamaz” diyorlar. Nereden biliyorsunuz, bir sorsanıza... Zaten büyük bir projeyse, isim oyuncu olsan bile gidip deneme çekimine katilman, o rolde oynayabileceğini ispat etmen gerek. Dünyanin her yerinde bu böyle.

Haberin Devamı


FiLMDE PSiKOPATI CANLANDIRACAĞIM

Burada deneme çekimlerine pek sicak bakilmiyor. “Ben oyuncuyum, ne denemesi” diyen eminim ki çoktur...
- Ama yapilmali. Burada kiminle yapamazsiniz belki Cem Yilmaz, şener şen, Uğur Yücel’le... Ama diğerleri kendini ispat etmek zorunda. şu an “Nefes” filmini yapan Levent Semerci’nin bir projesi daha olsun, 40 kere deneme çekimine giderim. Fatih Akin’in filmi için giderim. Mahsun Kirmizigül’ün filmine bile giderim. iyi projeye giderim yani.

Fatih Akın ve Mahsun Kırmızıgül size göre neden başarılılar?
- Bildikleri şeyi anlattiklari için. Fatih Akin, Almanya’daki Türkler’inyaşadiği ikilemi iyi biliyor, Mahsun da

Güneydoğu’yu, Kürt meselesini. Ben Kürt sorununu anlatsam başarili olamam, çünkü bilmediğim bir konu. Sizin bildiğiniz konu nedir?
- Fatih Akin’inki gibi ikilem. iki kültür arasinda kalmak... Ünlü bir ailenin oğluyum ama arkadaşlarimin çoğu kapici çocuğuydu. O iki dünyayi iyi yazarım.

Yeni sinema projenizde de bu ikilemi mi anlatacaksiniz?
- Yollari ayrilmiş iki arkadaşin hikayesini anlatacağim. Daha doğrusu iki arkadaşin kültür farkini... Hikaye bana ait. Ama senaryo için bir ekip kurdum, çalişmalari sürdürüyoruz. Bir proje ekibi kurdum, bu filmin dişinda iki de dizi film hazirlayacağiz. Ekip şimdilik bağimsiz ama ileride Erler Film çatisi altina girer mi bilemem. Biz projeleri önce Erler Film’e götürürüz. Olmazsa, başka yapim şirketleriyle görüşürüz.

Haberin Devamı

Çekeceğiniz filmde siz hangi karakteri canlandiracaksiniz?
- Psikopat, cani, şiddete eğilimli, soygunlar yapan bir tipi... Diğer karakter ise başariya ulaşmiş, star olmuş, daha sakin bir bir tip. Bunlar çok iyi arkadaşken, bir şekilde yollari ayrilacak. Sonra tesadüfi bir şekilde yeniden birleşecek...

Peki stari kim canlandiracak?
- Tarkan’in oynamasini çok isterim. Bu rol için hep onu düşündüm. Tarkan da bu röportaj sayesinde bunu öğrenecek, çünkü kendisine hiç söz etmedim. Teklif götürmek istiyorum yani. Bakalim, kismet...

Neden Tarkan?
- Çok yetenekli... Bence artik bir sinema filmi yapmasi gerek. Sahne üzerinde her türlü ruh halini yaşayan bir insanin oyunculuk kabiliyeti olduğuna inaniyorum.

Haberin Devamı


KEANU REEVES’LE AYNI SINIFTAYDIK

Siz Amerika’da aktör okulunda okuyup, birincilikle bitirdiniz değil mi?
- Evet, iftiharla bitirdim. Sonra asistanlık yaptım...

Sınıfınızda ünlüler var mıydı?
- Goldie Hawn’ın kizı ve Kate Hudson’ın sevgilisi sınıf arkadaşlarımdı. Keanu Reeves kısa bir dönem bizim sınıfa geldi...

Arkadaş oldunuz mu?
- Hayır. Fransa’da okurken de İran Şahı’nın oğlu iyi arkadaşımdı. Ama ben ülke değiştirdiğim zaman kopuyorum o çevrelerden. Ayni şekilde Goldie Hawn’un oğlu Oliver ile de arkadaştim, evlerindeki partilere defalarca gitmişimdir. Türkiye’ye gelince onunla da koptuk yani...
İlker inanoğlu iyi bir oyuncu mu?
- Türkiye’de çocukluğundan beri bu işi yapmiş, yurtdişinda eğitim görmüş, iki dil konuşan pek fazla oyuncu yok. Türkiye için iyi bir oyuncuyum. Ama benim oyunculuğumun, neler yapabileceğimin daha farkinda değiller.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!