Tarımda genç kadın girişimci eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Tarımda genç kadın girişimci eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 17:35

Tarımda genç kadın girişimci eğitimi

Haberin Devamı

NİĞDE İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' adlı eğitim programı düzenlendi.
Grand Hotel'deki programa katılan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş "Proje ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyetler yapılıyor. Kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanakları yatarılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması hedefleniyor" dedi. Müdür Baş, şöyle devam etti:
"2017 yılında belirlenen Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tokat illerinde her bir il için en az 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 5 gün 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecek. İlimizde de 25 kişilik gruplarla, iki etap halinde toplam 72 kadın çiftçi eğitimlerden yararlanacak."
Müdür Baş, eğitim sonunda girişimci adaylarının hazırlayacakları projelerin destekleneceğini, il birincisine 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin TL ödül verileceğini açıkladı. Baş, 16 İl arasındaki bölge birincisinin projesinin hayata geçirilmesi için ise 40 Bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanacağını kaydetti.

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!