Tarımda destek başvuruları sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Tarımda destek başvuruları sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 13:48

Tarımda destek başvuruları sona eriyor

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılan 'Genç Çiftçi Destekleme Projesi'ne başvuruların 5 Mayıs'ta sona ereceğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce merkez köylerdeki kadın çiftçilere yönelik olarak 'Kırsalda Kadın Milli Tarımla Buluşuyor' adı altında bir etkinlik düzenlendi. Vali Yardımcısı İsmail Akman'ın da katıldığı etkinliğe kadın çiftçilerin ilgisi yoğun oldu. Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, bakanlığının milli tarım politikalarına dikkati çekerek, kadın çiftçilere proje başvurusunda bulunmaları çağrısında bulundu.

Genç Çiftçi Destekleme Projesi kapsamında 2016 yılında 176 genç çiftçiye destek verildiğini belirten Tuğrul, "Genç Çiftçi Projesi 2017 yılı müracaatlarımız 7 Nisan 2017 de başlamış olup, 5 Mayıs 2017'de sona erecektir. Bu proje için ön başvuruların internet üzerinden yapılarak, il ve ilçe müdürlüklerimize şahsen yapılacak başvurularla kesinlikle kazanacaktır. Bakanlığımızca uygulanan kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sağlayan genç çiftçi ve ekonomik yatırımlar projelerine başvuruları bekliyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Akman da "Emekçi kadınlarımız, kardeşlerimiz ve annelerimiz ile bir arada olmak beni çok mutlu etti. Evlatlarınız, çocuklarınız köylerinde ki topraklarına sahip çıksın. Şehirlere göç etmek yerine kendi emekleriyle işleyecek topraklarına sahip çıksınlar. Bunun için devletimiz her türlü desteği veriyor. Kadının elinin değdiği her şey güzel olur" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!