Tarımda budama ve aşılama eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Tarımda budama ve aşılama eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 10:14

Tarımda budama ve aşılama eğitimi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de çiftçilere yönelik ceviz ve elma yetiştiriciliğinde uygulamalı budama ve aşılama teknikleri eğitimi verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden (MARİM) gelen uzmanlarca üreticilere elma ve ceviz yetiştiriciliği konularında eğitim faaliyeti düzenlendi. 
Eğitimin birinci gününde Ziraat Yüksek Mühendisi Sinan Butar ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Yılmaz Sesli tarafından İl Müdürlüğü  toplantı salonunda Kırıkkale merkez ve ilçelerinden gelen çiftçilerimize elma ve ceviz yetiştiriciliği, terbiye sistemleri, bakım ve budama konularında teorik eğitim verildi. Toplantıda konuşan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol ürün alabilmek için toprak işleme, sulama, gübreleme, zirai mücadele gibi faaliyetlerin yanı sıra her yıl budama yapılmasının da oldukça önemli olduğunu söyledi.
Eğitimin ikinci gününde ise ziraat yüksek mühendisi Sinan Butar ve Yılmaz Sesli tarafından üreticilere Balışeyh ilçesinde merkez Hacılar ve Hasandede beldelerinde çiftçilere ait ceviz ve elma bahçelerinde budama, aşı ve terbiye sistemleri konularında uygulamalı eğitim verildi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş koordinasyonunda yürütülen eğitimin çok faydalı olduğunu belirtildi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!