Tarım ve Gıda Kümesi Katar'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Tarım ve Gıda Kümesi Katara gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 10:58

Tarım ve Gıda Kümesi Katar'a gitti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), tarım ve gıda ürünleri ihracatını artırmak, bu ürünleri daha geniş bir coğrafyaya ihraç etmek için başlattığı çalışmalar kapsamında Katar'ı ziyaret etti.

Alternatif pazarlar oluşturma çalışmaları çerçevesinde Katar'ı merceğine alan BAİB, Batı Akdeniz Tarım ve Gıda Kümesi Projesi kapsamında bu ülkeye gitti. 9 firmadan 11 katılımcının yer aldığı heyet, 20-24 Kasım tarihleri arasında bölge ihracatını geliştirmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Yurt dışı pazarlama faaliyeti için Katar'a giden heyet, programın ilk gününde sebze meyve hali ile ülkenin önemli tarım ve gıda ürünü ithalatçısı konumundaki firmalara ziyaretler gerçekleştirdi. Programın ikinci gününde ise karşılıklı iş görüşmeleri yapıldı. Katar'da faaliyet gösteren ithalatçı firmalar, Batı Akdenizli ihracatçılara ve ürünlerine büyük ilgi gösterdi. B2B iş görüşmeleri toplantısının açılış konuşmasını Doha Büyükelçisi Fikret Özer yaptı.

Batı Akdenizli ihracatçıların ziyaret ettiği firmaların arasında Katar'ın en yaygın süpermarket zincirlerinden olan Almira, Lulu ve Safari de yer aldı. Katarlı firma temsilcileri bölgelerinde Türk işadamlarını görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Geziye katılan firmalar temsilcileri de Katar'daki iş görüşmelerinin olumu geçtiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!