Tarım sektörü kadının sırtında

Güncelleme Tarihi:

Tarım sektörü kadının sırtında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2013 01:25

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 milyon kadın çiftçiye eğitim vermeyi düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dünyada ve Türkiye’de kadın çiftçilerin tarım sektörünü sırtında taşıdığını belirten Bayraktar, büyük çoğunluğu ücretsiz aile işçisi olan kadın çiftçilere fırsat verilirse iş disiplinleri, liderlikleri ve yaratıcılıklarıyla ailelerine, ülkelerine ve küresel ekonomiye büyük katkıda bulunacaklarının açık olduğunu ifade etti. Tarımsal üretim ve beslenmede kadının önemli rol oynadığını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
“Tarım sektörünü sırtlayan kadın çiftçilerin eğitimi fevkalade önem taşıyor. 1 milyon kadın çiftçimize eğitim vermeyi düşünüyoruz. Eğitim gören kadın çiftçilerimiz arasından ihtiyaç sahibi, muhtaç kadın çiftçilerimize, mevcut Kırsal Alanda Sosyal Destek Projelerinden faydalanma imkanı sağlanmalıdır. Tarımda çalışan kadın çiftçilerimizin ödemesi gereken sigorta primleri için de pozitif ayırımcılık yapılmalı, prim miktarının yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanmalıdır. Kadın çiftçilerin diğer sigortalı kadınlarda olduğu gibi doğum borçlanması kapsamında, hamilelikte geçen süreleri borçlanabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!