Tarikatçı başkana milyonluk isyan

Güncelleme Tarihi:

Tarikatçı başkana milyonluk isyan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 22:19

Kendisini ölen annesiyle iletişime geçirdiğine inandığı kadına devlet kararları için danışan Güney Kore lideri Park’a karşı dün ülke tarihinin en büyük protestosu yapıldı. 1 milyon kişi Park’ı istifaya çağırmak için başkent Seul’de toplandı.

Haberin Devamı

ÜLKEYLE ilgili kararlarını bir tarikat liderinin kızına danışarak aldığı iddia edilen Güney Kore Devlet Başkanı Park Guen-hye’ye (64) karşı ülke tarihinin en büyük gösterisi yapıldı. Başkent Seul’de dün toplanan yaklaşık bir milyon kişi, Park’ın istifasını istedi. Tedbiren 25 bin polis görevlendirildi.

1974 yılında babasına yönelik suikast girişiminde annesini kaybeden Park, Hıristiyanlık ve Budizmin öğretilerini bir araya getirerek Sonsuz Hayat Kilisesi adlı bir tarikat kuran Choi Tae-min adlı adamın etkisine girdi. Choi Tae-min, Park’ı annesinin ruhuyla iletişime geçirdiğine inandırdı.

Wikileaks’in sızdırdığı ABD belgelerine göre tarikat lideri, Park’ın ‘bedeni ve ruhu üzerinde tam bir kontrol’ sağladı. Choi Tae-min, 1994’te öldükten sonra yerini kızı Choi Soon-sil aldı (60). Choi, Güney Kore liderinin konuşma metinlerini hazırlıyor ve devlet kararların da bile rol oynuyordu.

Choi, bu nüfuzu sayesinde G. Kore’nin dev firmalarını kendi kurduğu vakıflara büyük miktarda bağış yapmaya zorladı. Chio Soon-sil, ay başında tutuklanmıştı. 

FERİBOT KAZASINDA KAYIP 7 SAAT
Güney Kore’de 2014 yılında yaşanan ve çoğu lise öğrencisi 300’den fazla kişinin öldüğü Sewol feribot kazası sırasında Güney Kore liderinin 7 saat boyunca ortada olmamasıyla ilgili de Chio Soon-sil’in ismi gündeme gelmişti. Bir Japon gazetesi, Park’ın feribot faciası boyunca tarikatçı kadının yanında olduğunu yazdı. Bazıları iddiaları feribot kazasının tarikata kurban verilmek üzere devlet eliyle hazırlandığına kadar vardırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!